GETUIGENISSEN

Floortje Anderiesen: “Ik heb mijn identiteit oprecht in God gevonden.”

Een jaar optrekken met Roma-zigeuners pakt voor Floortje heel anders uit. “Maar alle dingen die ik in Roemenië heb geleerd en heb ontvangen, mag ik nu hier inzetten en uitdelen. Groeien tot de persoon, zoals God heeft bedoeld.”

Vita: “God werkte door mij en andere leiders heen.”

Voor de zomer mocht Vita met een aantal anderen een Alphacursus aan Oekraïners geven. “Voor het najaar willen we dit in het Oekraïens doen. De deelnemers zagen er na de cursus gelukkiger uit want ze mochten Jezus’ liefde ervaren.”

Kayleigh Knight: ”God is nog heel veel aan het doen in de wijk.”

Kayleigh doet al jaren mee aan IMPACT (en voorheen Sonrise). “Voor het eerst sinds jaren hadden wij in deze sportweek weer vijftig kinderen op het veld, hierdoor ervaarden wij echt dat God bezig is in de wijk.”

Bram de Witte: ”U brengt redding, U alleen Jezus, U mijn vaste Hoop.”

Tijdens een gebedsministrycursus laat Bram voor zich bidden. ”Na dit gebed ervaarde ik Wie de regie in handen heeft? Ik kon er zeker van zijn, God heeft de ketens verbroken. Jezus heeft de pijlen opgevangen.”

Amarins: ‘’God is groter dan het plan dat wij op papier hebben gezet.’’

”Het is zo bijzonder om te ervaren hoe God door ons, door onze ideeën, door onze vragen en verlangens heen werkt. God is groter dan het plan dat wij op papier hebben gezet. Hij kleurt buiten de lijntjes die wij zorgvuldig hebben uitgezet. En Hij gaat voor ons uit, omdat Hij ons de richting wil geven die wij zo zoeken.’’

Nadia Kroon: “Het kloosterleven betekent dat je leven in het teken van God staat.”

De gereformeerde Nadia heeft onlangs bij de Dominicanessen haar professie afgelegd. Ze heeft daar de naam Maria erbij gekregen. “Het is goed haar de eer te bewijzen die ze van God heeft gekregen.”

Hanna Versteegen: “Het is ook een moment om God te aanbidden.”

Na een theaterweekend kwam Hanna enthousiast terug en besloot ze zelf een dansschool te beginnen: We Dance. “Hier gaat het om het uiten richting God.”

Astrid: “Ik was verwonderd over de grootheid van onze liefdevolle, geduldige God!”

Op haar kring stelde iemand aan Astrid de vraag: ‘Zie je Gods koninkrijk ook op je werk?’ Ten onrechte antwoordde ze ‘nee’. Maar God liet haar twee keer achter elkaar zien dat Zijn Koninkrijk overal is.

Wesley Russ: “We hoeven alleen maar in beweging te komen.”

“We zijn gemaakt om in eenheid met Jezus te leven én om in beweging te komen om onszelf in te zetten voor die ander om zo het Koninkrijk zichtbaar te maken,” aldus Wesley Russ. “Dat is een waardevolle investering.”

Huis van Gebed: “Waar beweegt God en waar wil Hij ons naar toe hebben?”

De droom van het Huis van Gebed is dat Haarlem bekend wordt als een biddende stad. Er zijn al vaste gebedsritmes op de woensdagochtend en op de donderdagavond.

Gendro Schijff: ”Iedereen heeft iets van God ontvangen.”

Gendro vertelt ook over zijn ervaringen met Manchester. “De mensen die daar meedoen aan projecten weten dat ze dan over Jezus gaan horen. Die helderheid en vrijmoedigheid passen we ook toe in Het Open Huis Molenwijk”

Rosa Barth: “Mama, ik heb Jezus gezien, riepen de kinderen.”

Op Pinksterzondag was Rosa op Opwekking. Ze leerde dat als we op een dag daadwerkelijk voor Gods troon staan, Hij ons niet vraagt waarom we geen Mozes of Deborah waren. Wel dat we stralend en zichtbaar voor de wereld moeten zijn.

Jeroen Bakker: “Pasen gaat over nieuw leven.”

Terwijl Jeroen werd aangesproken door een jonge vrouw, die zijn lijden zag, werd er door zijn moeder en bij de Alpha tegelijkertijd voor hem gebeden. “Daarmee ervoer ik Gods genade.”

Sjors Ouderkerken: “We zien hoe Gods liefde de mensen daar raakt.”

God zegent elk jaar opnieuw de outreach naar Letland. “Zo kunnen we handen en voeten geven aan ons geloof”, zegt deelnemer Sjors Ouderkerken.

Henk Salomons: “Nu ervaren we dit echt als keerpunt voor een actieve verandering.”

We realiseerden ons die gebedsavond het wegvallen van ruimte voor gebed, aldus Henk Salomons. We beleden dit samen aan de voet van het kruis in de kerkzaal.

Erica Kramer: “Jonge generatie laten zien hoe fantastisch Jezus is.”

Na een tijdje zei God:”Het is tijd om te gaan.” Erica: “Nu probeer ik alles wat ik doe te gebruiken om het goede en het nieuwe van God een podium te geven.”

Ira uit Oekraïne: “Ik zing de liederen tot eer van God mee.”

De voor de oorlog gevluchte Ira spreekt en verstaat geen Nederlands. Toch bezoekt ze diensten en bijeenkomsten. “De Heilige Geest helpt me de dienst te begrijpen en ik zing de liederen in mijn eigen taal.”

Daniël ter Maten: “500 leerlingen hoorden dat je liefde en acceptatie kan vinden in Jezus.”

Op het afsluitende concert werden meer dan 180 jongeren bereikt met de meest hoopvolle boodschap die er is. Dat is meer dan Daniël durfde te bidden.

Jeroen van de Coolwijk: “God geeft ons zoveel terug doordat we er voor elkaar mogen zijn.”

Teamleider Jeroen ziet een prachtige community tussen YfC vrijwilligers en medewerkers/stagiairs. Een van de vrijwilligers ervaart juist die plek als kerk-zijn: samen eten, samen de Bijbel bespreken!

Daniël van Beek: “God, wat zou ik meer daarvan ook hier willen zien!”

Met een groep kerkleiders ging Daniël van Beek naar The Message in Manchester. “Er heerst daar een sfeer van moed en bemoediging. En we zien mensen die zich radicaal voor God geven.”

Gilbert Thera: “re:connect bestaat 10 jaar: Look what God has done.’’

“Het is allemaal genade waar we nu staan. Zonder God waren we hier nooit gekomen.” En vol dankbaarheid blikt Gilbert Thera vooruit.

Sara: “Hij steekt Zijn hand uit maar je moet hem wel zelf pakken.”

Soms ontmoet Sara mooie mensen, komen ze net op haar pad als zij ze nodig heeft. “Ik zie dat als een Goddelijk geschenk.”

Monique Klaverstijn: “God heeft de hele weg naast mij gewandeld.”

Na gesprekken in Het Open koffie Huis gaat Monique Klaverstijn op zoek naar God. Toen kwam ze tot het besef dat God de hele weg naast haar heeft gewandeld. “Hij was er al die tijd met een uitgestoken hand.”

Bram Kramer: “Het is echt genade van God dat we geen moment heimwee hebben gehad.”

In 2019 zijn Bram en Aline Kramer van het zeer christelijke Urk naar Schalkwijk verhuisd. Inmiddels mogen ze God hier dienen met ‘DeelHem’ en krijgen ze in de wijk veel steun.

Page 1 of 51 2 3 5