GETUIGENISSEN

Ruth: “God vecht voor me. Ik mag het loslaten.”

Ruth koos in ons land deze naam omdat het verhaal van Ruth in de Bijbel ook haar verhaal is. “Ondanks alles is er echter geen wroeging in mijn hart, allen maar vrede!”

Petra Brussee: “Dit is mijn geloofspositie en die mag ik vrijmoedig innemen.”

Petra leidt veelal de aanbidding maar doet als achtergrondzangeres ook mee aan concerttour. Na twijfel over deze rol krijgt ze de bevestiging: “Kom uit de schaduw, God heeft nog veel meer voor je klaarliggen.”

Peter Wolse: “God wil zijn gezin weer bij elkaar hebben.”

Peter is al een aantal jaar vrijwilliger bij Stichting Ontmoeting, nu met name bij de koffiebar. “Ik ervaar dat dit een plek is die God bedoeld heeft. Zijn liefde is er voor iedereen, niet voor een select groepje.”

Mariëtte: ‘’Ik hoop dat de klanten hier iets van het geloof meekrijgen.’’

Mariette: “Ik presenteer de christelijke boeken in de kringloopwinkel zo dat ze gezien worden. Bijvoorbeeld een Bijbel voor mensen die nog geen Bijbel hebben. Mensen gaan er dan even bij zitten en bladeren door die Bijbel heen.”

Daniëlle: “Ik zie Jezus in de ontmoeting met mensen, door iets van hun leven mee te maken en van hen te leren.”

Daniëlle werkt als vrijwilliger in de koffiebar van Stichting Ontmoeting. “Hier laat God mij zien hoe mooi andere mensen zijn, terwijl ze uit een geheel andere omgeving of situatie komen. Hoe meer liefde God geeft, hoe meer ik die anderen leer kennen.”

Corina: “Door Zijn liefde en kracht mogen wij Zijn voorbeeld zijn.”

Corina is vooral geïnspireerd door de liefde van Jezus. “Hij roept ons op om Hem te volgen en op Hem te lijken. Hij diende de mensen, dat vind ik zelf heel mooi.”

Sissi Aartsma: “I’m no longer a slave to fear, I am a child of God.”

Sissi kreeg na de ontvangst van een kaartje met de tekst ‘Goed genoeg’ haar doopbevestiging. “Voor mij is het geloof dat ik weet dat God altijd bij mij is. Hij voorkomt geen moeilijkheden, maar Hij gaat er wel samen met mij doorheen.”

Aafke Romeijn: “Het zoeken van troost vind ik heel makkelijk in de Bijbel.”

Schrijfster en muzikant Aafke Romeijn begon het Bijbellezen bij Matteüs, want de verhalen van Jezus voelden als een verademing. “Geef de Bijbel weer een kans in je leven. Het zal je goed doen.

Jeanet: “God is er altijd geweest!”

Een half jaar geleden is God het huis van Jeanet binnengetreden. “Maar Hij is er altijd al geweest, alleen zocht ik niet naar Hem, maar vond Hij mij.”

Arjo Barth: “Als ik aan Jezus denk…”

Tijdens een SoulSurvivor conferentie heeft Arjo Jezus leren kennen. Johannes (ontzag als hij Jezus op Patmos ziet) en Zacheüs (in wie Jezus oprecht geïnteresseerd is) zijn twee voorbeeldverhalen voor hem als hij aan Jezus denkt.

Els Steenstra Toussaint: “Wie geschenken uitdeelt, opent deuren voor zichzelf.”

Na een moeizame relatie met haar schoonfamilie zorgt de ontvangst van een geboortekaartje weer voor een open deur. “We genieten nu elke dag en zijn God dankbaar voor de herstelde relatie.”

Candice: “Na het bidden was die vluchteling ontroerd en bedankte ons.”

Candice deed na een evangelisatietraining mee aan een outreach. Er was een lang en moeilijk gesprek met een meisje. “We bidden dat God haar mag aanraken en Zijn volmaakte liefde aan haar laat zien.’’

René de Graaf: “Het voelde als verloren zijn en weer thuiskomen.”

Na zijn verhuizing wordt René in de kerk uitgenodigd. “Dit is wat ik altijd heb gezocht, hier is mijn relatie met Jezus begonnen. God is mijn Vader.”

Theo de Rooij schildert “De slag om Haarlem”.

Theo de Rooij ziet dat er nu weer kerken opbloeien en dat er nieuwe huisgemeenten ontstaan. Maar helaas gaan er ook kerken ten onder. Het geheim volgens Theo: keer terug naar de Bron.

Erna Aarsen: “Ik probeer uit te stralen wat God mij heeft gegeven.”

Erna Aarsen doet veel vrijwilligerswerk. “We kunnen soms heel goed wachten tot God ons verteld wat we moeten doen, of wie iets moet gaan doen, maar je moet ook een stap zetten en het gewoon gaan doen.”

Lize Versteeg: “Mijn droom is mensen een ontmoeting met God te kunnen geven.”

Lize Versteeg kreeg een baan als activeringsbegeleider bij Het Open Huis, hetgeen als de vervulling van een profetie voelde. Je kunt niet altijd over God praten in je beroep, maar je kunt God wel overal brengen! We zijn licht voor de wereld.

Kees Schrama: ”Leven is belangrijk in het contact dat je hebt met andere mensen.”

Kees Schrama leefde sportief, at gezond. “Maar nu realiseer ik me dat je het niet zelf in de hand hebt. Mensen die mét God leven maken dezelfde ellende mee als mensen die zonder God leven. In hoeverre is God dan mijn houvast vraag ik me soms af, ook al is het voor mij een zekerheid dat God bij me is.”

Henk en Grace Dinkelman: Moesten zonder plan hun huis verkopen.

God zou Henk en Grace Dinkelman laten zien wat ze moesten doen na de verkoop van hun huis. Enkele dagen later stond er zomaar een verkoopbord in hun tuin. Een bijzondere periode brak aan.

Jan Mudde: “Ik heb de afgelopen 15 jaar God voortdurend aan het werk gezien.”

Jan Mudde ziet de gezamenlijke diensten met de verschillende gemeenten als de ultieme bezegeling van de eenheid van Christus’ kerk in Haarlem. “Ik zie het als Gods werk dat de kerk in een bepaalde plaats een eenheid is.”

Elsa Waljaard: “Ik probeer mensen mee te nemen in het leven met Jezus.”

Elsa Waljaard ervaart het ritme van Gods genade als een ontspannen leven waarin Hij het rustpunt is, ook als de weg soms moeilijk is.
“Micha 6:8 zegt in het Engels kernachtig hoe we met God onderweg mogen zijn: act justly, love mercy and walk humbly with God.”

Tim Quispel: “Onder een koude sterrenhemel liet God zichzelf heel duidelijk zien aan deze mensen.”

Onlangs kwam Tim Quispel in gesprek met drie jongeren en mocht hij deze gelegenheid gebruiken om van Jezus te getuigen. “Het is mooi om getuigenissen uit mijn leven te delen. God heeft zichzelf heel duidelijk aan deze mensen laten zien.”

Marco Hofland: “De huidige maatregelen weerhouden me er niet van om het (kerst)evangelie dichtbij te brengen.”

Marco Hofland: “Gastvrijheid betekent ook dat we mensen iets van het Licht laten zien. Juist in deze tijd hebben mensen licht, hoop en perspectief nodig. Mensen kennis laten maken met Jezus Christus, want bij Hem is licht in de duisternis te vinden.”

Esther van Haandel: “Ik heb God hierin ervaren.”

Hart voor Velserbroek is voor Esther van Haandel de plek waar mensen zichzelf kunnen en mogen zijn. “Ik heb ervaren dat God mij hierheen heeft gestuurd.”

Koen Peeters: “Ik wist meteen dat het de woorden van Jezus waren.”

Koen Peeters hoorde de woorden van Jezus: ‘Het is tijd om thuis te komen.’ “Als je God leert kennen en op Hem gericht bent, leer je jezelf kennen, dat vormt je weer. Maar je moet daarvoor wel een aantal muren slechten om daar uiteindelijk te komen.”

Page 1 of 31 2 3