GETUIGENISSEN

Corrinne: “God wil een relatie met mij!”

De Amerikaanse Corrinne is via Schotland in ons land terecht gekomen. “Ik vroeg aan God wat ik moest doen maar God vroeg aan mij wat ik wilde doen.”

Daniel Koper: “Beleef zelf de kracht van een gebedsweek.”

Daniel Koper organiseerde jarenlang een gebedsweek in zijn kerk. “Wat gaat een uur in Gods tegenwoordigheid snel voorbij. En we hebben getuigenissen gehoord waarin werd gedeeld dat God tijdens de gebedsweek bijzonder heeft gewerkt.”

“Vertrouwen op God, die alle verstand te boven gaat.”

Samen hadden ze na een gesprek in het ziekenhuis vrede in hun hart en vertrouwen op God. Na de geboorte van hun dochter zeggen ze: “Onze dochter is het grote bewijs dat God het onmogelijke mogelijk kan maken.”

Gerrald Beute: “Tijdens mijn corona-opname was er een muur van gebed rondom mij en mijn gezin.”

Gerrald Beute lag dit jaar op de IC met corona, maar hij is hersteld. “Het leven is heel mooi, je moet er echt iets mee doen: niet alleen maar gezin en werk, maar doe er iets mee tot eer van God!”

Cody Gapko: “Ik ga graag naar de kerk.”

Cody Gapko voetbalt bij PSV en het Nederlands Elftal. Hij leest nu het boek ‘Bidden is geloven’. Zelf bidt hij iedere dag. “En we bespreken hoe we Bijbelse verhalen interpreteren die situaties uit ons leven omschrijven.”

Lydia ter Maten: “God opent deuren die wij niet kunnen openen.”

Tijdens de online Alpha-cursus merkte Lydia ter Maten dat iedereen direct open stond voor God. “God is degene die het hart bewerkt en God liet zich zien.”

Liz Winter: “De Woord & Daad Kringloopwinkel is mijn redding geweest.”

Het werk onder de mensen zorgde ervoor dat Liz Winter weer opknapte. Het ‘er zijn’ voor de ander en de dankbaarheid die ze ervoor terugkreeg, was precies wat ze nodig had om er weer bovenop te komen.

Asya: “Ik wil integreren en de normen en waarden in Nederland leren.”

Asya is 26 jaar geleden naar ons land gekomen. “Ik hoop dat de overheid ons de mogelijkheid wil geven om te leren. We zijn hier voor de kinderen gekomen, maar het is zonde dat er geen kansen zijn voor de ouderen.”

Jeroen van de Coolwijk: “Het is belangrijk dat er respect en liefde is voor elkaar, ook bij jongeren.”

Jeroen van de Coolwijk trekt veel met Haarlemse jongeren op. “Tijdens mijn werk ervaar ik dat er heel veel mooie dingen gebeuren vooral vanuit de jongeren zelf. Ik geloof dat het belangrijk is om er voor elkaar te zijn.”

Rebekka van Ingen: “Door Jezus kan ik leven in vrijheid.”

Rebekka van Ingen: “God is zo veelzijdig, dat ik mijn leven lang mag ontdekken wie Hij is. En door hem kan ik in vrijheid leven. Hij is een voorbeeld van hoe ik in het leven wil staan.”

Annika van Zwieteren: “Voor de jongeren wil ik een spiegelbeeld van Jezus zijn.”

Annika van Zwieteren: “Voor de jongeren wil ik een spiegelbeeld van Jezus zijn. Dan is luisteren, met ze in gesprek gaan en ze liefdevol aankijken al genoeg. Die tijd willen we nemen en daarom ontmoeten we hen iedere week.”

Hugo Heymeijer: “Ik ervoer de liefde van Jezus, er werd niet alleen over gesproken, het was er ook.”

Hugo Heymeijer: “Ik geloof dat een groep van mensen die in Jezus geloven en op Hem vertrouwen (noem het een kerk) een heilzame omgeving kan zijn, waar mensen genade, vergeving, heling en bevrijding kunnen ontvangen.”

Jolanda: “Dit is een teken van God.”

Toen Jolanda onder narcose gebracht werd, concentreerde ze zich op het lied “Heer, U bent altijd bij me.” Na de operatie was dit lied het eerste wat weer in haar hoofd opkwam.

Sijtze de Bruine: “Kerk zijn is je echt overgeven aan God.”

Sijtze de Bruine: “Ik heb in coronatijd geleerd dat het lijkt alsof je nog meer werkoverleg moet voeren met God. Maar ik weet dat ik vanuit de Geest mag werken.”

Rebecca Linder: “God heeft het beste met mij voor.”

Rebecca wil graag een meisje zijn waarvan je niet direct ziet dat ze christen ben, maar dat je dat wel weet. “Ik wil graag mijn geloof uitdragen zonder het direct te benoemen.”

Jan Pool: “God wil persoonlijk met je optrekken en zijn dromen, plannen en ideeën met je delen.”

Jan Pool heeft nog nooit een hoorbare stem gehoord of een engel gezien. “God spreekt niet op die manier tot mij. Maar Hij plant wel gedachten in mij, dat ervaar ik wel heel duidelijk.”

Memphis Depay: “De Heer deed grote wonderen voor ons.”

Memphis Depay leest veel uit de Bijbel, dat geeft hem rust. “Het thema voor het EK2020 is het ontkiemende zaad. Wie met tranen zaaien, zullen wij met gejuich maaien.”

Arjo en Anne-Lise: “Echte bidders moeten toch alles op orde hebben?”

Arjo en Anne-Lise zijn een Huis van Gebed gestart. “We verlangen er naar dat mensen ingaan op de uitnodiging die God geeft om dicht bij Hem te leven. Want in de ontmoeting met Hem, komen we tot rust. “

Anne Post: “Missionair gemeente-zijn is de basis van kerk-zijn.”

Anne Post: “Missionair is geen modewoord, het is de basis van kerk-zijn. We hebben een missionaire God die vanaf de schepping bezig is geweest mensen uit te zenden.”

Jos Leijenhorst: ”Geloof en werk kunnen combineren is een voorrecht.”

“Gezondheid is niet maakbaar. Het is bidden en werken, afhankelijk zijn en verantwoordelijkheid nemen,” aldus Jos Leijehorst. “En: juist in het ingewikkelde van het leven kan ook veel betekenis zitten.”

Maria vraagt elke keer: “Mag ik bidden?”

Maria vertelt dat ze alles in haar gebed kwijt kan en dat ze merkt dat het haar steun geeft. Daarom vraagt ze ook altijd: “Mag ik bidden?”

Myrna Bockhoudt: “Mensen toekomst bieden, dat was mijn verlangen.”

“Die vrijwilligers hadden allemaal goede bedoelingen,” aldus Myrna Bockhoudt. “Maar ze stelden die vluchtelingen zelden de vraag Wat heb je nodig?”

Marco Hofland: “Er is hoop en die mogen we delen.”

”We hebben een fantastisch verhaal, dat het waard is om verteld te worden.” Dit zegt ds. Marco Hofland. “Er is hoop en die mogen we delen.”

Bonita: “Liefhebben is het mooiste wat je een ander kan geven.”

Jezus is alles voor Bonita. Ze staat op met het gevoel dat Hij bij haar is en gaat met dat gevoel naar bed. ”Hij heeft mij de kracht gegeven toen ik het moeilijk had. Hij leeft in mij.”

Page 1 of 21 2