GETUIGENISSEN

Jeroen van de Coolwijk: “God geeft ons zoveel terug doordat we er voor elkaar mogen zijn.”

Teamleider Jeroen ziet een prachtige community tussen YfC vrijwilligers en medewerkers/stagiairs. Een van de vrijwilligers ervaart juist die plek als kerk-zijn: samen eten, samen de Bijbel bespreken!

Daniël van Beek: “God, wat zou ik meer daarvan ook hier willen zien!”

Met een groep kerkleiders ging Daniël van Beek naar The Message in Manchester. “Er heerst daar een sfeer van moed en bemoediging. En we zien mensen die zich radicaal voor God geven.”

Gilbert Thera: “re:connect 10 jaar: Look what God has done.’’

“Het is allemaal genade waar we nu staan. Zonder God waren we hier nooit gekomen.” En vol dankbaarheid blikt Gilbert Thera vooruit.

Sara: “Hij steekt Zijn hand uit maar je moet hem wel zelf pakken.”

Soms ontmoet Sara mooie mensen, komen ze net op haar pad als zij ze nodig heeft. “Ik zie dat als een Goddelijk geschenk.”

Monique: “God heeft de hele weg naast mij gewandeld.”

Na gesprekken in Het Open koffie Huis gaat Monique op zoek naar God. Toen kwam ze tot het besef dat God de hele weg naast haar heeft gewandeld. “Hij was er al die tijd met een uitgestoken hand.”

Bram Kramer: “Het is echt genade van God dat we geen moment heimwee hebben gehad.”

In 2019 zijn Bram en Aline Kramer van het zeer christelijke Urk naar Schalkwijk verhuisd. Inmiddels mogen ze God hier dienen met ‘DeelHem’ en krijgen ze in de wijk veel steun.

Amber Peschar: “God stuurde haar als bemoediging op mijn pad.”

Naar aanleiding van een gesprekje met een collega over een schilderij hoorde Amber dat die collega ook christen is. “Dat is fijn om te weten zodat je elkaar kunt bemoedigen en laten weten dat je niet alleen bent.”

Mattheus Vuijk: “’Weet dat God erbij is, Hij is een liefdevolle Vader.”

Tijdens een conferentie bad Mattheus Vuijk tot God: ‘als U wilt dat ik naar voren ga, stuur dan iemand om mij op te halen’. Twee minuten later kwam er iemand naar mij toe en zei: ‘God wil je ontmoeten’.

Bayani van Netten: ‘’Het is Gods liefde die ik mag uitdragen.’’

Eén van de grootste leermomenten van Bayani is dat je niet moet opgeven als het niet in een keer lukt. Ook ervoer hij Gods liefde voor de medewerkers, liefde die hij in het werk en daarbuiten mag uitdragen.

Cheryl Erasmus: ‘’Als wij God in ons leven aanbidden zal God daar doorheen werken.’’

Toen Cheryl christenen zag bidden dacht ze: ‘als jullie denken dat God bestaat, ga ik vragen om voor iets te bidden wat onmogelijk is en dan laat ik zien dat God niet bestaat.’ De volgende ochtend werd ze gebeld, met daarin een antwoord op haar gebed wat voor haar onmogelijk was.

Cees en Ida Klepper: “God opende een weg maar wij moesten de keuze maken die weg te nemen.”

Cees en Ida Klepper ervaren hun hele leven met God als een groot avontuur. En soms moeten ze bewust de juiste keuze maken om Gods glorie zichtbaar te maken.

“Hoe ik tot geloof kwam uit de esoterie.”

Toen ik haar post over Jezus op Instagram las, wist ik ‘dit is waar’. Tijdens mijn esoterie was God steeds bij mij, maar die post en later een gebed waren mijn redding.

Carst Terhorst: “Ik beleef God door de mensen en door de natuur.”

In Israël ervaart Cart Terhorst meer vreugde in de vieringen. “Ik merk ook in de gesprekken die ik voer, dat mensen, vooral jongeren, meer vreugde nodig hebben.”

Robert Gjaltema: “Ik heb verteld hoe ik Gods liefde terug zie in mijn eigen leven.”

In januari 2023 gaat Robeert Gjaltema weer op outreach naar Letland. “Ik ervaar God in de kampen daar, wanneer ik daar de mensen help.”

Vita Tryhubets: “Blijf bidden voor genezing!”

Tijdens een conferentie van Herman Boon is Vita wonderbaarlijk genezen. “Ons gebed krijgt heel veel kracht door het vasten.”

Jeanet: “Dit was Gods antwoord op mijn gebed.”

Zij deed mee aan de Week van bidden en vasten van Herman Boon. “Op de 6e dag voelde ik een liefde, die ik niet voor mogelijk hield. Dit geluk heb ik in mijn hele leven nog nooit ervaren.

Isa Boztoprak: “Volledig en zonder concessie voor God gaan.”

Isa merkte in Manchester hoe eenvoudig het is om tijdens een outreach vreemden aan te spreken, als je je door de Geest laat leiden.

Marciano Carrilho: “De passie voor Gods Koninkrijk werd onderling aangevuurd.”

Het bezoek aan The Message heeft Marciano geïnspireerd en gemotiveerd om te geloven in Gods voorzieningen voor alle mooie plannen die Hij ons heeft gegeven voor Nederland,

Micha Reckers: “Geweldig om Zijn geur te mogen verspreiden.”

Het bezoek aan The Message in Manchester bemoedigt Micha. “Ik geloof dat de Kerk in Haarlem ook zo zou kunnen groeien, op het moment dat wij zonder compromis radicaal voor Jezus gaan!’

Talitha Nawijn: “Muziek en zang is een gift van God aan ons allen.”

Talitha merkt dat het haar energie geeft als ze zingt over wie Jezus is. “Alsof het vanuit mijn eigen mond mijn eigen oren en mijn eigen hart weer ingaat. Ik zie dit ook bij anderen gebeuren.”

Sahar: ‘’Ja, ik geloof’’

”Ik heb geleerd dat we niet met allerlei wetten en goede daden dichter bij God kunnen komen; dat kan alleen door ons geloof in Jezus.”

Anja en Wendy: “God U moet het doen.”

Anja en Wendy vertrouwden bij de start van de nieuwe locatie op de Heer. “Hij heeft gesproken en daarin zijn we bevestigd door alle hulp.”

Theo de Rooy: “Als kerkmuren omvallen zal de eenheid van de kerken zegevieren.”

“Het is geweldig als wij weer met verschillende kerken uit de stad gaan bidden”, zegt Theo, “want juist op dan mogen we ervaren dat God veel meer doet dan wij bidden of beseffen.”

Petra Hogerhuis: “God is zo groot dat Hij mij compleet hersteld heeft.”

Als kapster komt Petra Hogerhuis met veel mensen in contact. “Die mensen gaan vaak anders tegen God aankijken als ik over Hem vertel.”

Page 1 of 51 2 3 5