GETUIGENISSEN

Henk en Grace Dinkelman: Moesten zonder plan hun huis verkopen.

God zou Henk en Grace Dinkelman laten zien wat ze moesten doen na de verkoop van hun huis. Enkele dagen later stond er zomaar een verkoopbord in hun tuin. Een bijzondere periode brak aan.

Jan Mudde: “Ik heb de afgelopen 15 jaar God voortdurend aan het werk gezien.”

Jan Mudde ziet de gezamenlijke diensten met de verschillende gemeenten als de ultieme bezegeling van de eenheid van Christus’ kerk in Haarlem. “Ik zie het als Gods werk dat de kerk in een bepaalde plaats een eenheid is.”

Elsa Waljaard: “Ik probeer mensen mee te nemen in het leven met Jezus.”

Elsa Waljaard ervaart het ritme van Gods genade als een ontspannen leven waarin Hij het rustpunt is, ook als de weg soms moeilijk is.
“Micha 6:8 zegt in het Engels kernachtig hoe we met God onderweg mogen zijn: act justly, love mercy and walk humbly with God.”

Tim Quispel: “Onder een koude sterrenhemel liet God zichzelf heel duidelijk zien aan deze mensen.”

Onlangs kwam Tim Quispel in gesprek met drie jongeren en mocht hij deze gelegenheid gebruiken om van Jezus te getuigen. “Het is mooi om getuigenissen uit mijn leven te delen. God heeft zichzelf heel duidelijk aan deze mensen laten zien.”

Marco Hofland: “De huidige maatregelen weerhouden me er niet van om het (kerst)evangelie dichtbij te brengen.”

Marco Hofland: “Gastvrijheid betekent ook dat we mensen iets van het Licht laten zien. Juist in deze tijd hebben mensen licht, hoop en perspectief nodig. Mensen kennis laten maken met Jezus Christus, want bij Hem is licht in de duisternis te vinden.”

Esther van Haandel: “Ik heb God hierin ervaren.”

Hart voor Velserbroek is voor Esther van Haandel de plek waar mensen zichzelf kunnen en mogen zijn. “Ik heb ervaren dat God mij hierheen heeft gestuurd.”

Koen Peeters: “Ik wist meteen dat het de woorden van Jezus waren.”

Koen Peeters hoorde de woorden van Jezus: ‘Het is tijd om thuis te komen.’ “Als je God leert kennen en op Hem gericht bent, leer je jezelf kennen, dat vormt je weer. Maar je moet daarvoor wel een aantal muren slechten om daar uiteindelijk te komen.”

Gendro Schijff: “De gezamenlijke dienst is het grootste getuigenis naar de verdeelde wereld.”

Gendro was lid van het gelegenheidskoor. “Het is zo fijn om te horen en te zien dat we als kerken met allemaal een eigen kleur, God in eenheid mogen aanbidden. Ik geloof dat dit het grootste getuigenis is naar de een verdeelde wereld.”

Alida van Veelen: “Hoe gaat God ons na de Week van Gebed verrassen?”

Alida van Veelen is een van de organisatoren van de Week van Gebed. “Eindelijk heb ik zelf de moed gevonden om langruit voor het kruis te gaan liggen in volle overgave aan Jezus. En ik hoop dat we deze vorm van gebed met alle kerken blijven voortzetten.”

Liset Kampman: “Ondanks onze verschillen toch naar de gezamenlijke dienst.”

Liset Kampman-Klinge heeft al verschillende gezamenlijke kerkdiensten meegemaakt. “We zijn allemaal verschillend, maar toch weer niet. Maar door God is het mogelijk om zo’n moment van saamhorigheid te organiseren. Ik hoop dat jij er dit keer ook bij bent!”

Corrinne: “God wil een relatie met mij!”

De Amerikaanse Corrinne is via Schotland in ons land terecht gekomen. “Ik vroeg aan God wat ik moest doen maar God vroeg aan mij wat ik wilde doen.”

Daniel Koper: “Beleef zelf de kracht van een gebedsweek.”

Daniel Koper organiseerde jarenlang een gebedsweek in zijn kerk. “Wat gaat een uur in Gods tegenwoordigheid snel voorbij. En we hebben getuigenissen gehoord waarin werd gedeeld dat God tijdens de gebedsweek bijzonder heeft gewerkt.”

“Vertrouwen op God, die alle verstand te boven gaat.”

Samen hadden ze na een gesprek in het ziekenhuis vrede in hun hart en vertrouwen op God. Na de geboorte van hun dochter zeggen ze: “Onze dochter is het grote bewijs dat God het onmogelijke mogelijk kan maken.”

Gerrald Beute: “Tijdens mijn corona-opname was er een muur van gebed rondom mij en mijn gezin.”

Gerrald Beute lag dit jaar op de IC met corona, maar hij is hersteld. “Het leven is heel mooi, je moet er echt iets mee doen: niet alleen maar gezin en werk, maar doe er iets mee tot eer van God!”

Cody Gapko: “Ik ga graag naar de kerk.”

Cody Gapko voetbalt bij PSV en het Nederlands Elftal. Hij leest nu het boek ‘Bidden is geloven’. Zelf bidt hij iedere dag. “En we bespreken hoe we Bijbelse verhalen interpreteren die situaties uit ons leven omschrijven.”

Lydia ter Maten: “God opent deuren die wij niet kunnen openen.”

Tijdens de online Alpha-cursus merkte Lydia ter Maten dat iedereen direct open stond voor God. “God is degene die het hart bewerkt en God liet zich zien.”

Liz Winter: “De Woord & Daad Kringloopwinkel is mijn redding geweest.”

Het werk onder de mensen zorgde ervoor dat Liz Winter weer opknapte. Het ‘er zijn’ voor de ander en de dankbaarheid die ze ervoor terugkreeg, was precies wat ze nodig had om er weer bovenop te komen.

Asya: “Ik wil integreren en de normen en waarden in Nederland leren.”

Asya is 26 jaar geleden naar ons land gekomen. “Ik hoop dat de overheid ons de mogelijkheid wil geven om te leren. We zijn hier voor de kinderen gekomen, maar het is zonde dat er geen kansen zijn voor de ouderen.”

Jeroen van de Coolwijk: “Het is belangrijk dat er respect en liefde is voor elkaar, ook bij jongeren.”

Jeroen van de Coolwijk trekt veel met Haarlemse jongeren op. “Tijdens mijn werk ervaar ik dat er heel veel mooie dingen gebeuren vooral vanuit de jongeren zelf. Ik geloof dat het belangrijk is om er voor elkaar te zijn.”

Rebekka van Ingen: “Door Jezus kan ik leven in vrijheid.”

Rebekka van Ingen: “God is zo veelzijdig, dat ik mijn leven lang mag ontdekken wie Hij is. En door hem kan ik in vrijheid leven. Hij is een voorbeeld van hoe ik in het leven wil staan.”

Annika van Zwieteren: “Voor de jongeren wil ik een spiegelbeeld van Jezus zijn.”

Annika van Zwieteren: “Voor de jongeren wil ik een spiegelbeeld van Jezus zijn. Dan is luisteren, met ze in gesprek gaan en ze liefdevol aankijken al genoeg. Die tijd willen we nemen en daarom ontmoeten we hen iedere week.”

Hugo Heymeijer: “Ik ervoer de liefde van Jezus, er werd niet alleen over gesproken, het was er ook.”

Hugo Heymeijer: “Ik geloof dat een groep van mensen die in Jezus geloven en op Hem vertrouwen (noem het een kerk) een heilzame omgeving kan zijn, waar mensen genade, vergeving, heling en bevrijding kunnen ontvangen.”

Jolanda: “Dit is een teken van God.”

Toen Jolanda onder narcose gebracht werd, concentreerde ze zich op het lied “Heer, U bent altijd bij me.” Na de operatie was dit lied het eerste wat weer in haar hoofd opkwam.

Sijtze de Bruine: “Kerk zijn is je echt overgeven aan God.”

Sijtze de Bruine: “Ik heb in coronatijd geleerd dat het lijkt alsof je nog meer werkoverleg moet voeren met God. Maar ik weet dat ik vanuit de Geest mag werken.”

Page 1 of 21 2