Mattheus Vuijk: “’Weet dat God erbij is, Hij is een liefdevolle Vader.”

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

*Dit getuigenis kan triggers bevatten.

Mattheus Vuijk is 37 jaar oud en heeft al een behoorlijk pittig leven achter de rug. Als kind had hij geen veilig thuis en werd hij al jong meerdere keren uit huis geplaatst. Ook overleed zijn moeder aan zelfdoding. Zijn opvoeding en jeugd zorgden ervoor dat hij moeilijk andere mensen kon vertrouwen en hij beschadigd was in het opbouwen van relaties. Werkplekken, maar ook zijn huwelijken werden hierdoor negatief beïnvloed en het lukte niet om hier vanaf te komen.

Toen hij ook zijn vader verloor raakte hij in een burn-out. Hierna raakte hij zijn baan kwijt en werd hij depressief. Op een gegeven moment werd Mattheus dakloos en zag hij geen reden meer om te blijven leven. Maar als kind was hij opgevoed met het christelijk geloof en op zijn veertiende had zijn vader hem aangespoord om zich te laten dopen. Toen hij dit punt in zijn leven ervaarde, heeft hij zich aangemeld voor de Vrij Zijn bevrijdingsconferentie in Alkmaar. Hier ging hij naar toe.

“Ik zat daar op de conferentie en ik bad tot God: ‘als U wilt dat ik naar voren ga, stuur dan iemand om mij op te halen’. Twee minuten later kwam er iemand naar mij toe en zei: ‘God wil je ontmoeten’. Dat was het begin van mijn herstel.”
Mattheus ging naar meerdere diensten en conferenties, o.a. een dienst van Herman Boon waar deze over bidden en vasten sprak. “Ik besloot tijdens de dienst om mee te gaan doen.”

Sindsdien zijn er ongelooflijke dingen gebeurd. Mattheus herstelde van o.a. zijn hartklachten, maar kreeg ook een huis. “In 2021 was er een vrouw in Shelter Haarlem die vertelde over de Haarlemmerolie. Ze zei: ‘er zit iemand in de zaal die een moeilijke tijd heeft gehad, maar morgen wordt hij gebeld dat hij een huis krijgt.’ Dat was ik.

Op de Awakening Conferentie 2022 in Rotterdam besloot Mattheus om de Bijbelschool Rotstvast van Jan de Haan te gaan doen. “Ook hier heb ik heel veel zegen mogen ontvangen en zowel financiële als materiële giften.”

“Op dit moment wil ik werken om mijn diepe relatie met Hem te verbeteren. Tijdens de laatste Bidden en vasten conferentie kreeg ik het op mijn hart om mij opnieuw te laten dopen, omdat mijn eerste keer 23 jaar geleden niet mijn eigen keuze was. Afgelopen 11 december mocht ik in het bijzijn van mijn beste vrienden en kennissen mij laten dopen in Shelter Haarlem.

Ik hoop dat dit een stukje een bemoediging geeft voor de mensen die in dezelfde situatie zitten of hebben gezeten. Weet dat God erbij is, Hij is een liefdevolle Vader.”

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI