Wil jij (beter) leren preken?

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

“Ik krijg tools in handen om in een tekstgedeelte te duiken, het me eigen te maken en het vervolgens te vertalen richting een preek.”

Het Evangelisch College en het Baptisten Seminarium bieden gezamenlijk een studietraject aan om ‘leken'(s)prekers toe te
rusten om inhoudelijke verdieping aan te brengen en de spreekvaardigheid te vergroten.

De Sprekersroute (hbo-niveau) is een kort, maar volledig tweejarig traject dat voorbereidend is op en ondersteunend bij het voorgaan in bijvoorbeeld evangelische of baptistengemeenten. Het vakkenpakket biedt naast exegetische vaardigheden en theologische kennis ook praktische tools om de spreekvaardigheid te trainen. Zo leer je niet alleen zelf de Bijbel beter te kennen, maar ook uit te leggen en over te brengen aan anderen.

De Sprekersroute is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde sprekers die op zoek zijn naar inhoudelijke verdieping en vaardigheden om (beter) te leren preken.
De colleges worden gegeven door ervaren docenten van het Evangelisch College en het Baptisten Seminarium. Verschillende professionals in spreken (o.a. Paulien Vervoorn en Haarlemmer Thijs Feenstra) verzorgen de masterclasses preekpraktijk.
Jaarlijks zijn er tien lesdagen op vrijdagmiddag en -avond in Amsterdam.

Klik hier voor de brochure Sprekersroute. In de brochure staat meer informatie en waar je je kunt aanmelden. Of bekijk de filmpjes op de speciale website.

Lees hier het verhaal van voormalig deelnemer Baukje Stukker. Ze is docent op een middelbare school en verzorgt inleidingen voor kring- en Alpha-avonden. “Ik was op zoek naar manieren om op een theologisch verantwoorde manier dieper in de Bijbel te duiken. Zodat wat ik zeg gebaseerd is op een stevige basis. En de Sprekersroute heeft me nog meer liefde en respect voor Gods Woord gebracht.”

Wil je na de zomer liever een sprekerstraining van zes avonden in Haarlem volgen? Klik dan hier voor meer informatie.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI