Mariëtte: ‘’Ik hoop dat de klanten hier iets van het geloof meekrijgen.’’

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Mariëtte is werkzaam bij het Leger des Heils maar is ook vrijwilliger in de boekenhoek van de Woord & Daad Kringloopwinkel in Molenwijk. “Met een aantal vrijwilligers selecteren we elke maandag de binnengekomen boeken en richten we de boekenhoek in. Ik selecteer en behandel de christelijke boeken.” Doordeweeks komt Mariëtte wel eens langs voor de gezelligheid, om een kopje koffie te drinken en om andere vrijwilligers ontmoeten. Ze loopt dan tevens langs het boekenhoekje.

De  sfeer, dat vindt Mariëtte het leuke aan de winkel. “Er is veel saamhorigheid in de kringloopwinkel. En hoewel iedere vrijwilliger zijn eigen verantwoordelijkheid heeft, doen we het toch samen.”   Ook is ze altijd benieuwd hoe het er in de boekenhoek voor staat.
“Het is mooi om te zien wat er allemaal is binnengekomen, wat er vervolgens in de winkel is neergezet en wat er uiteindelijk is verkocht.

Het ontroert me dat we als kringloopwinkel mogen openstaan voor mensen uit de wijk. Door een genuttigd bakje koffie of gekochte kleding dragen zij bij aan projecten in Burkina Faso, waar een deel van de opbrengst van de kringloopwinkel naar toe gaat. Daarnaast werken we samen met Stichting Ontmoeting. Zij begeleiden vrijwilligers die zo in hun werkzaamheden kunnen groeien en een plekje in de samenleving kunnen vinden. Deze winkel is wel anders dan andere kringloopwinkels. Hier worden zowel mensen Burkina Faso als in Nederland steunt. Dat is wel heel erg bijzonder en mooi dat ik daar iets aan kan bijdragen.

Doordat ik in de boekenhoek de christelijke boeken selecteer, hoop ik dat klanten in aanraking mogen komen met het geloof. Ik presenteer de boeken zo dat ze gezien worden,  bijvoorbeeld een Bijbel voor mensen die nog geen Bijbel hebben. Mensen gaan er dan even bij zitten en bladeren door die Bijbel heen. Dat vind ik mooi. Je mag op die manier iets voor hen betekenen, in deze winkel, maar ook in deze wijk en in onze stad.”

Op 18 mei is er een feestelijke open dag in de kringloopwinkel en koffiebar van Stichting Ontmoeting. “Kom de sfeer proeven, gezellig een bakje koffie doen en ontdek zo wat we voor jou en de ander kunnen betekenen.”

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI