The Message Nederland officieel gestart

“Er is een nieuw seizoen gestart.”
Op zaterdagmiddag 2 december vond de officiële lancering van The Message Nederland plaats in Haarlem. In het gebouw van de Kerk van de Nazarener kwamen meer dan 100 mensen bijeen om die start mee te maken, om dromen aan te horen en om het team in te zegenen.

Eerst was er een lunch voor (landelijke) kerkleiders en voor ondernemers. Hiervoor waren Andy Hawthorne (oprichter en CEO van The Message) en Gary Smith (Hub leader) speciaal uit Manchester overgekomen. Tijdens de lunch werden de eerste doelen en dromen gedeeld. Samen met hen werd er gekeken naar de missie voor de Kerk van Haarlem en het deel dat The Message Nederland daarin mag gaan spelen. Niet allen voor Haarlem, maar voor de Kerk van Nederland.

Buiten stond er een ballonnenboog opgesteld om iedereen voor de officiële lancering te ontvangen. Andy Hawthorne vertelde eerst iets zijn passie om Manchester met het evangelie te bereiken en over het ontstaan daaruit van The Message. Vervolgens ging Daniël ter Maten (directeur The Message Nederland) in op de visie en de verwachtingen van The Message Nederland. Via de – inmiddels – tweede scholentour werd afgelopen week met een band uit Engeland het evangelie met jongeren gedeeld. Daarnaast wordt in de loop van 2024 de nieuwe pioniersplek in Europawijk gekoppeld aan het Eden-network. Ook zijn er gesprekken op handen over de begeleiding van re-integratiecliënten die uit de gevangenis komen. Ten slotte is het de bedoeling om na Pinksteren te starten met het Advance-programma om vooral christelijke jongeren toe te rusten om hun leven en het evangelie te delen.

Naast de daadwerkelijke start van The Message Nederland vond ook de inzegening plaats van de leiders van The Message voor het werk in Nederland. En er was een optreden van de rapper Ben Haydn.

Na afloop van het officiële gedeelte was er een borrel met ruimte voor ontmoeting en om verder met elkaar van gedachten te wisselen over de mogelijkheden en de kansen van The Message in ons land en in Haarlem in het bijzonder.

Lees de terugblik op de scholentour en het concert:gelovenindestad.nl/scholentour-is-begonnen/ 

Bekijk de aftermovie van de scholentour en het concert via: https://www.youtube.com/watch?v=DW_TI5F6gFU

© Foto’s: Koen van der Lee

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI