Jeremy: ”We geloofden erin dat we dit samen met God konden gaan doen.”

Jeremy is leider van de jongerengroep UNI in Molenwijk. ”Het idee van UNI is om God beter te leren kennen in een veilige omgeving tussen anderen die ook meer willen leren over Hem. De naam UNI: U and I, oftewel jij en ik, gaan opzoek naar wie Hij is in onze levens.”

Gendro Schijff heeft de afgelopen jaren gepionierd in deze wijk en heeft naast de vele activiteiten, ook een groep enthousiaste jongeren bij elkaar gebracht. Jeremy: ”We hebben een droom van avonden voor en door tieners en jong volwassenen”.

”We zijn super vaak bij elkaar gekomen om te overleggen wat we wilden gaan doen en hoe we het konden organiseren. Maar de eerste stap durfden we nog niet te zetten, omdat er altijd nog wel dingen waren die we nog verder konden uitdenken en voorbereiden. Tot op een dag we het idee kregen om het gewoon te gaan doen. We geloofden erin dat we dit samen met God konden gaan doen. Dus hebben we de eerste avond ingepland en hebben we met onze handen open aan God gevraagd om mensen te sturen die deze avond konden gebruiken.

Die eerste avond waren er negen mensen, inclusief het team van toen vier jongeren. En het was een súper leuke avond. Een maand later vroege we opnieuw aan God met onze handen open wie we mochten ontvangen. En de groep steeg naar 22 jongeren. Op één van de avonden daarna waren we zelfs met 29 jongeren. Super tof.

We zijn er super dankbaar voor. We zijn het echt aan het ontdekken en leren elke keer weer bij. Het team van 10 mensen waarmee ik dit nu mag doen is echt heel waardevol en we hopen dat UNI net als onze liefde voor God mag blijven groeien.”

Lees meer over Molenwijk via deze link.

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI