Gendro Schijff: ”We zien door dat mensen stappen in geloof zetten, wat God aan het doen is in hun levens.”

Gendro Schijff is pionier in Het Open Huis Molenwijk en ziet God op een bijzondere manier werken op deze plek. ‘’Mensen ervaren Jezus, Zijn liefde, Zijn aandacht, Zijn warmte door het team en de locatie heen. Met onze activiteit ‘Open eettafel’ waarbij mensen zich kunnen inschrijven om een maaltijd met elkaar te eten, wordt er enthousiasme, vreugde en gezelligheid gedeeld.

Voordat we aan de avond beginnen, bidden we als team heel bewust met elkaar. En aan het einde van de avond sluiten we de avond af met gebed. Ook delen we dan ‘God’s stories’, verhalen van hoop en bemoediging die we tijdens het werk meemaken. Het delen van deze verhalen werkt enorm verstekend, iedereen wordt bemoedigd dat het werk wat we doen betekenis heeft in de levens van de bezoekers. 

We ervaren dat God nieuwe mensen naar deze plek toe trekt en we kijken uit naar wat er nog gaat komen. Elke week zien we nieuwe gezichten. De reacties van bezoekers zijn hartverwarmend, mensen komen vaak terug en nemen nieuwe mensen met zich mee.
De avond begint met een vorm van inspiratie; een gedicht, een Bijbelvers, een lied. Dan bidden we voor de maaltijd en voor wat er speelt in de maatschappij. Daarnaast staan we stil bij verdrietige dingen die bij bezoekers persoonlijk spelen of en vieren we dingen zoals verjaardagen. 

God is op vele vlakken aan het werk. Er gaan geen ‘Open eettafel’ avond voorbij zonder dat God mensen heeft aangeraakt. Door het bieden van een luisterend oor, een uitgesproken gebed, het delen van een lach en een traan, een praktische tip of een getuigenis. We zien door dat mensen stappen in geloof zetten, wat God aan het doen is in hun levens. Ook binnen het team zien we mensen steeds meer in hun bestemming gaan wandelen, het is prachtig om dat van dichtbij mee te maken.’’

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI