Sissi Aartsma: “I’m no longer a slave to fear, I am a child of God.”

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

In het najaar heeft de zestienjarige Sissi Aartsma zich in haar baptistengemeente laten dopen. Sissi is opgegroeid in de omgeving van Haarlem en heeft hier de eerste jaren van haar zondagsschooltijd doorgebracht. In haar doopgetuigenis vertelt ze dat ze die keuze niet out of the blue heeft gemaakt, maar dat ze er bewust over heeft nagedacht.

“Ik vond het erg lastig om de keuze te maken. Ik zat met vragen als ‘Geloof ik wel goed genoeg?’ maar ik wist wel zeker dat ik niet zonder God wilde leven.
In de zomer van 2021 ben ik weer naar het christelijke jeugdkamp Teenstreet geweest. Vanwege corona was deze niet in Duitsland, maar in ons land. Ik ging er alleen heen, zonder familie of vrienden zoals in voorgaande jaren. Toch heb ik het echt superleuk gehad. Nieuwe vrienden gemaakt, samen leuke activiteiten gedaan en over het geloof gepraat.
De diensten waren ook ontzettend mooi en spraken mij erg aan. Op het geven moment was er een dienst waarbij je je hart aan God kon geven. Ik zat heel erg te twijfelen om naar voren te gaan, maar ben uiteindelijk niet gegaan omdat ik het niet durfde. Achter af had ik hier eigenlijk wel spijt van.

De volgende dag werd er in de dienst gezegd dat het niet erg was als je niet naar voren was gegaan. Er zou nog een moment komen en je kon er ook eerst over praten en vragen stellen. Dus ik ben samen met een vriendin naar het care-team geweest. We hebben het over al mijn vragen gehad. Maar ook over mijn twijfels of ik wel goed genoeg geloofde, over het verstaan van Gods stem en hoe je kunt weten wanneer God er is. Degene waarmee we spraken gaf een voorbeeld over hoe je kunt weten wanneer God er is. Soms voel je Hem niet, maar Hij is altijd bij je.

Ook vertelde ze dat ze pas twee dagen voor Teenstreet besloten had om erheen te gaan. Ze had twee kaartjes met een tekst er op meegenomen zonder te weten voor wie die kaartjes zouden zijn. Maar die kaartjes sloegen precies op ons verhaal. Op die voor mij stond “Goed genoeg”. Dat was voor mij wel echt een bevestiging!
Op zaterdag was er weer een dienst waarbij je naar voren kon gaan om je hart aan God te geven. Samen met mijn vriendin ben ik toen naar voren gegaan en heb ik de keuze gemaakt.

Wat is het geloof voor mij? Voor mij is het geloof dat ik weet dat God altijd bij mij is. Hij voorkomt geen moeilijkheden, maar Hij gaat er wel samen met mij doorheen. Ik vind het fijn om mijn dag door middel van bijbellezen te beginnen en eindigen met God. En als ik bid ervaar ik rust. Het is fijn om te weten dat God altijd van me blijft houden, wat ik ook doe, ondanks wie ik ben, maar ook om wie ik ben. Ik weet zeker dat Jezus Christus voor mij is gestorven en opgestaan. En ik wil mijn keuze bevestigen door middel van de doop.”

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI