Passie: het verhaal in 14 beelden

De fotograaf Henk Veldhuizen presenteert in de weken voor Pasen de fotoreeks Passie: het verhaal in 14 beelden. In deze fotoserie met jonge, moderne mensen zet hij de kruisweg neer in een eigentijds, maar zeer
herkenbaar beeld. Wie kent niet het gevoel van opoffering, vernedering, pijn of verdriet.
Ondanks het feit dat Veldhuizen niet heel kerkelijk aangelegd is, loopt hij nooit zomaar een kerk voorbij zonder er even naar binnen te stappen. “Met name die vreedzame sfeer in kerken boeit mij mateloos”, aldus de fotograaf. Alle aanwezige kunstuitingen in de kerk zijn de inspiratie geweest voor deze fotoreeks.

Henk Veldhuizen, afkomstig uit Alphen aan den Rijn, is maker van verhalende en theatrale verhalen en brengt zo een oud verhaal in een modern fotografisch jasje.
De foto-expositie is van 19 maart t/m 5 april te bewonderen in het Verhalenhuis Haarlem, Van Egmondstraat 7 in Haarlem. Openingstijden maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 8 en 12 uur.

Misschien ook interessant:

De Matthäuspassion vertelt het lijdensverhaal van Jezus Christus, vanaf het Laatste Avondmaal tot zijn kruisiging, zoals dat is beschreven in het evangelie van Matteüs. Bekijk hier: Mattheüspassion uitgelegd

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI