Antonius lezing

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

De Antonius Gemeenschap bestaat 10 jaar. Op 21 mei 2013 opende deze vrijwilligersorganisatie de deuren met haar buurtkeuken Antonius Kookt. Inmiddels zijn er 50 vrijwilligers die zich op allerlei manieren om kwetsbare mensen in Haarlem bekommeren.

De activiteiten zijn de laatste jaren uitgebreid met een Haarlemse jongerenraad, de Haarlemse Alliantie tegen kinderarmoede, ambassadeurschap van Pax voor vrede en verder koken voor zwerfjongeren en high tea’s in verzorgingstehuizen.

In de jubileumweek van maandag 12 tot en met zondag 18 juni zijn er verschillende activiteiten, waaronder de verkoop van Antonius Brood en speciaalbier en de onthulling van een verhalenbankje.

Op dinsdagavond 13 juni – de naamdag van de heilige Antonius – is er de eerste Antoniuslezing met als thema Bidden, recht doen en wachten op Gods tijd. De lezing vindt plaats in het gebouw van de Doopsgezinde Gemeente. Ds. Martijn van Leerdam van de Rotterdamse Pauluskerk zal o.a. spreken over de ‘derde weg’, ge├»nspireerd door kerkvernieuwers als Franciscus van Assisi en Dietrich Bonhoeffer.

Klik hier voor het complete jubileumprogramma.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI