Cees en Ida Klepper: “God opende een weg maar wij moesten de keuze maken die weg te nemen.”

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Cees en Ida Klepper verlangen er naar om door aanbidding mensen dichterbij het Vaderhart van God te brengen. Enkele jaren geleden begon God tot hen te spreken.

“Gebed heeft altijd een hele grote rol gespeeld in ons leven. In de jaren negentig gingen we naar allerlei conferenties en hebben we een opwekking meegemaakt. Je zou kunnen zeggen dat we zelf zijn ‘opgewekt’. Daar heeft God ons enorm aangeraakt en dat had ook effect op ons gebedsleven. We merkten dat we Gods stem beter konden verstaan en dat we veel meer van God gingen ervaren dan vroeger.

Wat je ervaart, wil je ook uitdelen. We kregen in de gemeente in Haarlem, waar we toen zaten, de gelegenheid om onderwijs te geven over het verstaan van Gods stem, over gebed en voorbede. We kregen ook uitnodigingen uit het land om daar iets over te vertellen.

In 2015 gingen we naar Frankrijk. We waren hier in een stiltehuis waar we elk jaar kwamen. Toen we daar waren, ervoeren we heel sterk dat God tegen ons zei dat we in 2017 zouden gaan verhuizen. We werden echt uitgedaagd om de droom die we hadden, op papier te gaan zetten. We droomden dat we een groter huis hadden, waar we mensen in die intimiteit bij het Vaderhart konden brengen. En dat we meer ruimte zouden hebben om dat uit te werken. Op de plek waar we nu zaten, was die ruimte niet.

We zullen de eerste keer dat we met de stichting Streams om tafel zaten nooit vergeten. We hadden elkaar nog nooit ontmoet en we waren in gesprek om elkaar te leren kennen. Zij deelden wat hun hart was, waar ze mee bezig waren en wij deelden wat ons hart was. En dat kwam bij elkaar.

We hadden een verlangen om God in de stad te laten zien, we waren bidders en voorbidders. Met een hart voor een Huis van Gebed. Tijdens die ontmoeting bleken onze harten bij elkaar te komen en zeiden we tegen elkaar: ‘Laten we met elkaar optrekken om verder uit te bouwen wat God op ons hart heeft gelegd.’

Nadat de stichting Streams ons heeft gevraagd om met hen te gaan samenwerken, zijn we verhuisd. We wonen nu in een groter huis en daarmee is onze droom werkelijkheid geworden. Het is een plek waar we mensen kunnen ontvangen, waar ze kunnen verblijven en ook een plek waar ze in de intimiteit met God kunnen komen in het Huis van Gebed – de tweede pastorie. Eigenlijk heeft God ons twee huizen gegeven in plaats van één.

Aan de ene kant opende God een weg en aan de andere kant moesten wij een keuze maken om die weg te nemen. Uiteindelijk zitten we hier, onze droom te verwezenlijken, hoe bijzonder is dat!

Dit interview komt uit een video van Xpedition Glory. Benieuwd naar deze video, klik dan hier om deze te bekijken.
De stichting Streams is een beweging van mensen die geraakt zijn door de liefde van Jezus en dit handen en voeten willen geven in het dagelijks leven. Klik hier voor meer informatie.

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI