Deuren open voor stilte buiten

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

De Pelgrimkerk Haarlem start met stiltemeditaties

Op zoek naar stilte? Een plek om tot rust te komen, te luisteren naar muziek, de dagelijkse sleur te doorbreken en tot jezelf te komen? Iedere werkdag is er ergens in Haarlem een moment om een half uur stil te zijn. En vanaf 8 juni ook iedere dinsdagmorgen van 9 uur tot 9.30 uur in de Pelgrimkerk te Haarlem.

De Pelgrimkerk in Haarlem wil graag een kerk voor de buurt zijn en dat begint met het openen van de deuren. Daarom zoekt men aansluiting bij het ritme van het Stadsklooster. Er is behoefte aan ‘stilte, even weg uit de hectiek van de stad, te midden van anderen, even alleen’. Je hebt dan 25 minuten om opgeladen weer verder te kunnen. Eén van de initiatiefnemers zegt: ‘De Bijbel spreekt over mediteren, hier kan het!’ De Pelgrimkerk wil zo midden in het Houtvaartkwartier staan en omzien naar anderen, een plek om verhalen te vertellen en naar te luisteren en ook een plek om stil te zijn.

Verschillende kerken hebben zich aangesloten bij het initiatief van van het Stadsklooster in een verlangen om ‘mensen te inspireren door stilte, aandacht en schoonheid.’ Om daar ruimte voor te bieden worden er op alle werkdagen sinds bijna drie jaar stiltemeditaties gehouden. Je kunt meer hierover lezen in ons artikel Stadsklooster bestaat één jaar.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI