Week voor vervolgde christenen

Als één lid lijdt, dan lijden alle leden mee. Als één lid eer ontvangt, verblijden alle leden zich mee. Samen bent u namelijk het lichaam van Christus. (1 Korintiërs 12:26,27 | HSV)

Het geweld tegen christenen wereldwijd blijft zorgwekkend toenemen. Daarom luiden vier christelijke organisaties een week lang de alarmbel om gebed en aandacht te vragen voor miljoenen christenen die ernstig verdrukt, vervolgd of buitengesloten worden. De week duurt van zondag 26 mei tot en met zaterdag 1 juni.

Met deze week roepen Friedensstimme (vooral Rusland, Centraal-Azië en Kaukasus), HVC (Hulp vervolgde christenen), Open Doors (opgericht door Anne van der Bijl) en SDOK (Stichting de Ondergrondse Kerk) op om in beweging te komen voor vervolgde geloofsgenoten. Op die manier kunnen wij onze broeders en zusters bemoedigen en hun laten merken dat ze niet in de steek worden gelaten.
Meer dan 365 miljoen christenen wereldwijd hebben te maken met geweld, discriminatie, uitsluiting, moord, doodsbedreigingen en intimidaties, omdat zij Jezus willen volgen. Ruim 85% van hen lijden zelfs onder ‘zeer zware tot extreme vervolging’. Dat aantal blijft groeien, terwijl die trend in de media nauwelijks aandacht krijgt.

‘Vervolging is onlosmakelijk verbonden met de navolging van Christus. In deze week doen we eenvoudig wat God in Zijn Woord van ons vraagt, we denken aan hen die omwille van Christus gevangenen zitten, we bidden voor vervolgden en vervolgers.’

Wereldwijd wordt 1 op de 7 christenen vervolgd. In Afrika is dat 1 op de 5 en in Azië zelfs 2 op de 5. De landen waar christenen het zwaarst lijden om hun geloof in Jezus Christus zijn: Noord-Korea, Somalië, Libië, Eritrea, Jemen, Nigeria en Pakistan.

Spreek voor hen die weerloos zijn, bescherm het recht van de vertrapten. (Spreuken 31:8 | NBV21)

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI