Wandeltheater DOLOROSA weekend 6 en 7 april

Het wandeltheater Dolorosa trekt al dertien jaar duizenden bezoekers. Het verrast de bezoekers met meer dan tien verschillende scènes uit het leven van Jezus. Via levende standbeelden, moderne dans, toneel, live  muziek en beeldende kunst wordt het verhaal op zaterdag 6 en zondag 6 aprilverteld.
Het decor krijgt nog extra allure en sfeer doordat het plaatsvindt in en om de middeleeuwse kruiskerk Grote of St. Bavo met zijn ontelbare glas-in-loodramen.

Veel mensen – gelovig of niet – zijn beelddenkers. Ze hebben beelden in plaats van woorden nodig om iets goed te begrijpen. Deze voorstelling is dus zonder woorden maar zit wel vol emotie. Door kijken, luisteren en beleven komt het verhaal tot leven. Sterker nog: als bezoeker sta je er midden in. En de beelden komen via het hart binnen en niet via het intellect. Een gids leidt je rond langs de verschillende onderdelen. Het theater is niet zwaarmoedig, maar juist vol hoop en verbinding. Het brengt het Paasverhaal op een indrukwekkende en interactieve manier tot leven.

Op zaterdag zijn er twee voorstellingen, om 17 en om 20 uur. Op zondag zijn er drie voorstellingen, om 13, 16 en 19 uur. Iedere voorstelling duurt ongeveer 1,5 uur en is identiek. De entree bedraagt € 17,50. Kinderen tot 12 jaar betalen € 9,50.

Kijk naar deze trailer voor een eerste indruk.

Klik hier voor meer informatie en voor het kopen van entreetickets.

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI