Van #IMPACT-week naar Serve the City-week

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Geschiedenis van de activiteitenweek

Jarenlang werd er in Haarlem en omstreken Sonrise georganiseerd. Dit was een landelijk evangelisatieproject met eerst een jongerenconferentie en aansluitend een activiteitenweek in de eerste week van de zomervakantie.

Sonrise was er in eerste instantie voor sportteams. De verschillende kerken hadden een team van jongeren die meededen in dat sportteam. Tijdens de conferentie werden deze sportteams opgebouwd en voorbereid op de activiteitenweek. In die week organiseerden zij allerlei sport- en spelactiviteiten voor de jongeren en kinderen in de wijk die hun kerk had uitgekozen. Later bestonden die teams naast sporters ook uit kinderwerkers.

In 2018 wordt de naam Sonrise gewijzigd in #IMPACT. Na zeventien jaar liggen er kansen om de impact in de stad en het draagvlak in de kerken te vergroten door het project te verfrissen. Er leeft namelijk het verlangen bij de kerken om zich ook voor andere doelgroepen in de wijk in te zetten. Zo zijn er naast de bekende sport- en spelactiviteiten ook een flink aantal nieuwe initiatieven toegevoegd. Impact hebben kan op talloze manieren en voor iedereen zijn er mogelijkheden om zich in te zetten tijdens de activiteitenweek.

Naamswijziging naar Serve the City-week

In de afgelopen twee jaar is, mede door de coronamaatregelen, #IMPACT het label geworden voor alles wat jongeren samen doen. De activiteitenweek die op de jongerenconferentie volgt, gaat echter verder dan jongerenactiviteiten alleen. Daar was al een begin meegemaakt, maar dat zal nu verder worden doorgevoerd.
Daarom heeft de Sonrise / #IMPACT-activiteitenweek nu een nieuwe naam gekregen: de Serve the City-week.

Deze naam beschrijft beter wat die week is en past ook beter bij de doelgroep: van jong tot senior. Serve the City gaat over het dienen van de ander door bijvoorbeeld tuintjes op te knappen, te evangeliseren, met elkaar te sporten of spelletjes te doen en nog heel veel meer.

Behalve de Serve the City-dagen, die Present Haarlem en CityShapers enkele keren per jaar organiseren, is er vanaf deze zomer dus ook de Serve the City-week.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI