Gebeds tiendaagse

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Bid voor vijf mensen in jouw omgeving die jezus nog niet kennen. Op initiatief van de Anglicaanse Kerk worden christenen wereldwijd opgeroepen om tussen Hemelvaart en Pinksteren te bidden om de komst van het Koninkrijk. 

Alpha Nederland, 24-7 Prayer en IZB sluiten zich aan bij dit initiatief Thy Kingdom Come.

Centraal hierin staat het gebed om de komst van Gods Koninkrijk en de vernieuwing van mensenlevens door de Heilige Geest. Daarbij wordt iedereen opgeroepen om heel concreet voor tijd vijf mensen in zijn of haar omgeving te bidden.

“Het mooiste dat je als christenen voor iemand in je omgeving kunt doen, is voor die persoon te bidden. En als we bidden, doen we dat met het oog op het Koninkrijk van God, dat mensen Jezus leren kennen. Juist deze tien dagen tussen Hemelvaart en Pinksteren is een mooi moment. Het is de periode waarin de discipelen vol verwachting uitkeken naar de komst van Gods Koninkrijk vanuit de hemel, met de komst van de Heilige Geest. En juist in deze tijd kijken wij omhoog naar Jezus als onze voorbidder in de hemel, en zien we uit naar het werk van de Heilige Geest die ons leven vernieuwt.”

“Het idee komt voort uit wat de Bijbel schrijft over de leerlingen na Jezus’ hemelvaart. Zijn opdracht was om te wachten op de belofte van de Vader. Dit hadden de leerlingen heel rustig kunnen doen, maar wat we lezen is dat ze juist heel actief God zoeken om de vervulling van Zijn belofte en de komst van de Heilige Geest.”

Klik hier voor de Nederlandse versie van het speciale gebedsboek, geschreven door aartsbisschop Justin Welby. Het bestaat uit een dagelijkse overdenking en een gebedspunt.
Wie liever dagelijks een overdenking met gebedspunten ontvangt kan zich op de website van Alpha Nederland inschrijven.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI