Tussenjaar Rotsvast Bijbelschool

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Eén op de tien jongeren die klaar is op de middelbare school neemt een tussenjaar. Een tussenjaar betekent meestal dat je een jaar vrij neemt na je middelbare school, voordat je gaat studeren. De reden waarom je een tussenjaar zou nemen en niet direct verder studeert, verschilt per persoon. Maar ook mensen die bijvoorbeeld twijfelen over hun studie kiezen voor een traject om helder te krijgen wie ze zijn en wat ze willen met hun toekomst. Christelijke jongeren verlangen daarnaast naar een groei in hun geloof.

Wat levert een christelijk tussenjaar op?
Je leert jezelf een stuk beter kennen, je groeit in je geloof en je weet wat je hierna wilt gaan doen qua studie of werk. Sommige jongeren gebruiken een tussenjaar ook om bewust te werken aan hun cv. Je werkt aan je vaardigheden, bijvoorbeeld door het spreken van andere talen of het organiseren van activiteiten voor kinderen en jongeren.

Hoe lang duurt een tussenjaar?
Een tussenjaar duurt over het algemeen een volledig schooljaar. Hoe je dit jaar invult kan natuurlijk heel erg verschillen. Sommige organisaties bieden een traject aan van tien maanden. Andere tussenjaren duren bijv. vijf maanden, zodat je daarnaast nog kunt reizen of werken.

Tussenjaar in Haarlem?
In Haarlem kun je een tussenjaar doen bij de Rotsvast Bijbelschool. Zij willen een plaats creëren waar jonge mensen geraakt zullen worden door de boodschap van Gods liefde. Ook willen zij die jongeren leren om handen en voeten te geven aan het evangelie in hun eigen dagelijks leven, zodat zij ook een aanstekelijk christen kunnen zijn voor anderen om hun heen. Schoolleider Jan de Haan zegt hierover: “Bijbels geloven is horen en doen.”

Rotsvast is geen theologisch opleiding maar een discipelschapsschool. Twee weekenden per maand ben je fulltime in Haarlem aanwezig voor onderwijs, een outreach en aanbidding. In de andere weekenden ben je beschikbaar voor je eigen gemeente of geloofscommunity. De deelnemers hebben een zeer uiteenlopende achtergrond: van straatjongeren tot universiteitsstudenten. Kijk hier voor meer informatie.

Andere mogelijkheden?
Wil je liever inwonend en/of fulltime een tussenjaar volgen? Kijk dan hier voor die mogelijkheden.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI