“Met onze kerk hebben we van 8 t/14 mei als gemeente zeven dagen lang gebeden en gevast. Niet omdat we aan het begin staan van een nieuw hoofdstuk, maar om een oud hoofdstuk van crisis af te sluiten. Zeven dagen lang hebben veel gemeenteleden niet gegeten of iets gelaten (suiker/social media/schermtijd) waardoor ze zich nog meer aan God konden toewijden en daarnaast zijn we zeven dagen lang, elke avond in de kerk samengekomen voor gebed. Ook werd er vergeving gevraagd aan elkaar en aan God voor dingen die niet goed waren gegaan.

Het was bijzonder om te zien wat het effect is van onze toewijding aan God.  Mensen hebben nieuwe visie, hoop en perspectief gekregen. De crisis is voorbij en we kunnen weer vooruitkijken. Niet dat wij door vasten God kunnen laten doen wat wij willen, maar door het vasten maken we ruimte in ons hart voor God om in ons en door ons heen te werken,” aldus Arjo Barth.

Waarom was er zo’n groot verschil tussen Jezus en zijn gemeente?
Ik ontdekte dat Jezus Zijn werk voor God pas begon na een periode van bidden en vasten in de woestijn. Dat had Hij blijkbaar nodig om Gods taak te kunnen doen. Het was Zijn geestelijke voorbereiding. Ik besefte dat als Jezus het bidden en vasten nodig had om zijn taak te kunnen doen, wie ben ik dan om te zeggen: dat heb ik niet nodig!
– Herman Boon

© 2021 Geloven in de Stad

Volg Geloven in de Stad: