Terugblik nieuwjaarsreceptie

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Geloven in de Stad op maandagavond 22 januari in het mooie werkcafé LaatBloeien stond ontmoeting, inspiratie en vieren centraal.

Het is inmiddels een goede traditie geworden dat Geloven in de Stad in de tweede of derde week van januari een nieuwjaarsreceptie organiseert. Ook op 22 januari ontmoetten we elkaar en deelden we dankbaar verhalen over het afgelopen jaar en keken we met hoop naar het komende jaar. Amarins Nusselder zorgde voor een goed verzorgde ontvangst.

Jeroen van de Coolwijk, teamleider van Youth for Christ Haarlem, vertelde over zegen op hun werk, over hoe God op bijzondere wijze voorzien heeft in het financiële tekort dat voor 2023  dreigde en ook over mooie verhalen in de levens van jongeren, onder meer door de Youth Alphacursus die momenteel plaatsvindt. Dat was eerst in het kantoor van Geloven in de Stad en YfC maar, omdat de groep te groot werd, nu in de ontmoetingsruimte van Bar Nabas.

Bram Kramer en Hans Luttik keken terug maar vooral ook vooruit naar tekenen van nieuw leven dat God aan het brengen is, nieuwe wegen die Hij opent. Als gezamenlijk netwerk zien we dat God echt nieuwe mogelijkheden geeft, in ieder geval om meer vrijmoedig ons leven en geloof in Jezus te delen met mensen om ons heen. Via pioniersplekken, in de startende samenwerking met The Message, in het jongerenwerk. Het is mooi dat er meerdere gemeenten zijn waar heel regelmatig nieuwe mensen van buiten de kerk binnen komen en een ontmoeting met Jezus hebben.

Odette Oostwouder zorgde met haar cello voor een mooie muzikale omlijsting van deze bijeenkomst en raakte ons met onder meer het stuk Kol Nidrei (gebed voor cello en orkest) van Max Bruch.

Op de afbeelding bij dit bericht zien we een voorstelling op de avond van Jom Kipoer .
Kol Nidrei is een Aramees woord voor ‘Alle geloften’. Dit gebed wordt in de synagoge voorgedragen aan het begin van de avonddienst van de Grote Verzoendag (Jom Kipoer). Het gaat om een soort vergiffenis van niet nagekomen geloften van het afgelopen jaar. 

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI