Symposium 'Het effect van zingeving op mentale gezondheid'

‘Gezondheid is het vermogen om met het leven om te gaan’ stelt Machteld Huber, grondlegger van het gedachtegoed van Positieve Gezondheid. Dat zingeving een positieve bijdrage heeft aan ons psychisch en sociaal functioneren komt in meerdere onderzoeken naar voren. Wat zien wij daarvan bij deelnemers aan vrijwilligerswerk? Welke rol speelt sociaal contact in de persoonlijke levens om ons heen en hoe kunnen we het effect hiervan meenemen in onze activiteiten of zelfs vergroten?

Want we zien hierin een hoge nood. Onder jongeren <30 jaar is zelfdoding in de laatste jaren toegenomen met bijna 18%. Van de jaarlijks ruim 1.800 zelfdodingen is een zesde onder de 30 jaar oud. Volgens cijfers van het RIVM heeft 17% van de jongeren serieuze gedachten over zelfdoding. Daarnaast heeft 5% van de jongeren tussen 12 en 16 jaar een depressie heeft gehad van minimaal 6 (!) maanden. Dat zijn 1 op de 20 jongeren van 12 tot 16 jaar. En 49% van de jongeren ervaart eenzaamheid in deze tijd.

Daarom nodigen we je uit om samen met ons te kijken naar wat zingeving kan betekenen voor de mentale gezondheid van jongeren, volwassenen en ouderen in onze regio. 

  • Datum: Maandag 24 juni
  • Tijden: 14:30 uur inloop, 15:00 uur start programma
  • Locatie:  Doelenzaal Bibliotheek, Gasthuisstraat 32 in Haarlem.
  • Spreker: Evert Jan Ouweneel
  • Met o.a. workshops, netwerkmomenten, spreker Evert Jan en meer.

 

Aanmelden symposium maandag 24 juni

We nodigen je uit om samen met ons te kijken naar wat zingeving kan betekenen voor de mentale gezondheid van jongeren, volwassenen en ouderen in onze regio.

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Voer een nummer in van 1 tot 100.

Organisatie

Dit symposium wordt georganiseerd vanuit CityShapers, Present Haarlem, Geloven in de Stad, The Message Nederland en Youth for Christ Haarlem. Omdat wij gezamenlijk begin dit jaar zijn verhuist, ben je na het symposium van harte welkom voor een soep en broodje in ons nieuwe kantoor. Het adres is Gedempte Oude Gracht 138, Haarlem.

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI