Start Alpha seizoen 2018/19

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

ONTMOETEN – VRAGEN – ONTDEKKEN
Ben je op zoek naar de zin van je leven of wil je meer weten over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou!

Je ontmoet nieuwe mensen en bespreekt je vragen en idee├źn in een informele omgeving.

Samen met andere mensen praat je dus over het christelijk geloof, er wordt niet vanuit de kerk uitleg gegeven. Dat is het bijzondere van een Alpha. Maar de kernvraag is: “Wie neem jij mee naar die cursus? Wie vraag jij mee om meer te weten te komen over wat jou bezighoudt?” Heb je al iemand gevraagd of in gedachten? Bid dan alvast voor hem of haar.

Mensen zijn op zoek en iedereen kent de momenten dat je jezelf vragen stelt als “Wie ben ik? Wat wil ik doen met mijn leven?”
Daarin sta je niet alleen. In ons land hebben inmiddels meer dan 200.000 mensen Alpha gevolgd. Van hen noemt 51% zich voorafgaand niet-gelovend of zoekend, maar ervaart ruim de helft van hen tijdens Alpha en achteraf de liefde van Jezus en kiest ervoor om hem te gaan volgen. En van alle deelnemers ervaart 92% een positieve invloed van Alpha op hun geloof en hun leven, onder andere door meer liefde voor mensen om hen heen en door meer blijdschap.

Mark (33) ervaarde de kracht van een persoonlijke uitnodiging. “Na een vijfde verzoek om mee te doen, besloot ik de cursus te volgen, maar alleen om mijn vrienden beter te begrijpen. Omdat ik niks met het geloof had, werd ik een irritante deelnemer met moeilijke vragen. Wat mij het meest trof binnen Alpha was de ruimte die ik kreeg om al die vragen te stellen. En de rust en vreugde die ik waarnam bij de christenen op Alpha.” Nu doet hij een vervolgcursus rondom het Lucasevangelie, luistert hij christelijke muziek, leest hij christelijke boeken en begint hij aarzelend te bidden. “Ondanks mijn zoektocht slaagde ik er niet in om God te vinden. Maar een vriend gaf mij daarop het advies om mij ‘door God te laten vinden’.” Twee jaar later gebeurde dat toch, en sindsdien noemt hij zichzelf christen. Zijn zus stelde hem niet veel later de vraag: “Wat doet die God toch met jou? Ik zie je veranderen; zekerder worden van jezelf. Dat wil ik ook.” Later sluit hij zich aan bij een evangelische gemeente, gaat theologie studeren en is nu voorganger bij een Vineyardgemeente. Daar is hij nu zelf betrokken bij Alpha. Daar komen jaarlijks zo’n 40 twintigers en dertigers naar de cursus. Jongeren die door de eigen gemeenteleden zijn uitgenodigd.
“Schroom niet om mensen voor een Alpha uit te nodigen. Als mijn vrienden niet zo volhardend geweest waren met hun uitnodigingen voor Alpha, zou mijn leven – en dat van mijn familie – een volslagen andere wending hebben genomen. Ik ben nog altijd dankbaar voor die uitnodigingen en hoop dat het jou – als lezer van dit artikel – inspireert om je familie, vrienden, collega’s of buren uit te nodigen.”

Rond 1 oktober starten er in alle delen van Haarlem Alpha cursussen. Naast de ‘gewone’ Alpha zijn er twee Youth Alpha’s, een Business Alpha en een Brunch Alpha. Klik hier voor een overzicht van de Alpha’s die binnenkort van start gaan. Op die pagina kan men zich ook aanmelden voor een Alpha.

[/column]

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI