Sponsorloop Nacht van de Vluchteling

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

In de periode rond de Wereldvluchtelingendag organiseert Stichting Vluchteling al jaren de Nacht van de Vluchteling. Duizenden deelnemers lopen de avond of de nacht door om samen zoveel mogelijk geld in te zamelen voornoodhulp wereldwijd. Ook vragen ze op deze positieve manier aandacht voor mensen die moeten vluchten vanwege oorlog, vervolging, geweld of natuurrampen.

En juist vandaag maakte Unicef bekend dat er een recordaantal van ruim 43 miljoen kinderen op de vlucht is.
Maar vluchten werkt lang door in de levens van kinderen. De meeste van hen zullen vermoedelijk hun hele kindertijd buiten hun thuisland doorbrengen. Mede daardoor behoren kinderen op de vlucht tot de meest kwetsbaren.

Als noodhulporganisatie biedt Stichting Vluchteling al jarenlang hulp aan mensen op de vlucht in ‘s werelds ernstigste humanitaire crises. Het door de lopers opgebrachte sponsorgeld is dit jaar bestemd voor hulpprojecten in enkele Afrikaanse en Aziatische landen. Vorig jaar ging het geld naar o.a. Somalië (herstel van waterputten) en Oekraïne (voedselhulp voor vluchtelingen).

Dit jaar lopen de zeer sportieve zussen Annemarie en Marina Strijbis opnieuw mee. Beiden wonen ze in Vijfhuizen maar zijn ze onderdeel van Het Open Huis. De twee dames lopen in de nacht van 17 op 18 juni 40 km tussen Haarlem en Amsterdam. Ze starten om 00.00 uur bij de Haarlemse Koepel en finishen rond 12.00 uur bij het Amsterdamse Westergasterras. Wil je hen ook sponsoren, klik dan hier.

In plaats van sponsoren of zelf meelopen kun je ook je tafel delen op of rond Wereldvluchtelingendag (20 juni). Lees hier meer over die mogelijkheid.

Overigens vindt de volgende Nacht van de Vluchteling – de 15e-editie – plaats in de nacht van 15 op 16 juni 2024.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI