Siemoe levavchèm

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

‘Afgelopen vrijdagmorgen werd ik wakker, en ik stelde me voor dat ik een rapper was.’ Zo opende Jan Mudde zijn preek op zondag 15 maart. De voorganger van de Wilhelminakerk ziet de coronacrisis als een goed moment om een boodschap neer te zetten, een bezinning op de crisis. Een rap is een krachtig medium om een boodschap over te brengen.

Siemoe levavchem is de titel van de rap van Jan Muddes. Het zijn de twee Hebreeuwse woorden die de profeet Haggai vijfmaal in een oproep tot het volk Israël richt. Ze betekenen ‘Sta hierbij stil’, ‘Denk toch na!’, ‘Neem het ter harte!’ Het volk bevindt zich in een crisis, maar hoe is die tot stand gekomen en hoe kan de situatie weer ten goede kantelen?

Wat politici niet lukte, krijgt het #coronavirus gedaan. Wij willen wel de kroon, maar niet het kruis. Een boodschap in een verrassende vorm van de rappende voorganger.

De rap is hier te zien en te beluisteren. De volgende dag plaatste het ND (met inloggegevens) al een artikel op haar website. Woensdag 18 maart heeft zelfs het AD heeft over de rap van deze Haarlemse voorganger bericht, voorzien van de video met de rap!

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI