Daniëlle: “Ik zie Jezus in de ontmoeting met mensen, door iets van hun leven mee te maken en van hen te leren.”

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Daniëlle is lid van Het Open Huis en vanuit de kerk betrokken bij de koffiebar van Stichting Ontmoeting. Daarnaast is ze vrijwilliger bij het project ‘Vrouwen aan de slag’. Hierbij helpen ze vrouwen, met veelal een migratieachtergrond, op weg naar integratie.

“Ik ben blij dat ik bij Stichting Ontmoeting in de baristabar mag werken, bij een ander restaurant zou me dat niet lukken. Nu kan ik toch – naast mijn gewone werk bij een uitgeverij – als barista werken. Bovendien ontmoet ik hier mooie mensen en maak ik op deze manier een stukje van hun leven mee. Je komt hier andere mensen tegen dan in een kantoorbaan.

Het is ontroerend om te zien hoe de mensen in de koffiebar een plek hebben om zichzelf te zijn en zelf andere mensen te ontmoeten. Ze ervaren hier dat er aandacht voor ze is en dat er naar ze wordt geluisterd. Dat geldt ook voor een aantal vrijwilligers. Zij kunnen niet in een reguliere baan terecht, maar hebben hier wel een plek gevonden om werkzaam te zijn.

In ben ik de coronatijd bij de koffiebar gestart en het vast best fijn om – naast het thuiswerken – even het huis uit te zijn. Maar ook in een tijd dat alles weer een beetje gewoon is geworden, is het een mooie werkplek om te zijn.

Op 18 mei – tijdens de feestelijke Open Dag – hopen we veel mensen te ontmoeten in onze tot huiskamer omgebouwde koffiebar. Het zou fijn zijn als die mensen dan proeven dat ze hier echt welkom en geliefd zijn, juist zoals ze zijn.

Het is ook mooi om te ervaren hoe we hier als team samenwerken, ook al zijn sommige mensen net een beetje anders of is er een taalbarrière. Maar we waarderen elkaar voor de kwaliteiten die de ander heeft en juist daardoor is het team een mooi geheel.

Ik zie Jezus in de ontmoeting met mensen, door iets van hun leven mee te maken en van hen te leren. Zo laat God mij zien hoe mooi andere mensen zijn, terwijl ze uit een geheel andere omgeving of situatie komen. Hoe meer liefde God geeft, hoe meer ik die anderen leer kennen.”

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI