Rob Havermans: ”Na enkele maanden is de euforie van de reis wat gezakt, maar ik merk meer van Gods liefde.”

Rob Havermans is met organisatie 4M vijf dagen naar Zwitserland geweest en heeft daar Gods liefde heel sterk ervaren.

“Als kind ben ik opgegroeid in de katholieke kerk. Ik voelde daar iets warms, maar op de middelbare school heb ik God wat op de achtergrond gezet. Toen ik mijn vrouw leerde kennen vond ik Hem weer terug. 

Vóór de reis naar Zwitserland had ik samen met een goede vriend een bevrijdingstraject gedaan. Een traject waarbij je aan de hand van het boek Vrijspraak van Marie-Thérèse Van vrijkomt van o.a. onvergevingsgezindheid, angst, leugens over jezelf en anderen. Ik ben vroeger door een schoolmeester slecht behandeld en had daardoor een laag zelfbeeld, daar ben ik door het bevrijdingstraject van bevrijd. Het verblijf in Zwitserland was als het ware de kroon op het werk, daar kwamen de emoties los. We volgden een programma met veel sportief bezig zijn en goed onderwijs in een prachtige natuur. Toen ik daar Gods liefde ervoer, moest ik huilen én schreeuwde ik het uit van vreugde. Dat duurde urenlang, eigenlijk een paar dagen. Toen de week in Zwitserland erop zat, heb ik nog een dag bijgeboekt om nog wat langer in de sfeer te blijven. Ik kwam daar tot het inzicht dat ik er mag zijn, dat ik een geliefd kind van God ben en dat ik dat naar buiten mag brengen. Daarmee bedoel ik dat ik over God mag praten met anderen.  

Nu, een paar maanden later, is de euforie van de reis wat gezakt, maar ik merk meer van Gods liefde. Via Youth for Christ geef ik huiswerkbegeleiding aan kinderen. Voordat ik aan het werk ga bid ik en dan merk ik dat het me lukt om liefde te geven en me niet te irriteren aan de drukte van de kinderen. Laatst had er een kind moeite met opstarten, ik merkte dat God me leidde, ik kreeg het idee om een telraam te pakken en de sommen te laten zien aan het kind. Het kwartje viel en daarna ging het kind leuk tekenen. Verder ben ik door de reis naar Zwitserland heel enthousiast geworden over de Bijbel. Ik volg nu bij het Evangelisch College een bijbelcursus waarbij we in vier jaar de hele bijbel doorgaan. Ik zie nu veel duidelijker de verbindingen in de bijbel en de profetieën die uitkomen. Ik ben niet iemand die bijbelverzen kan onthouden, maar ik heb meer kennis gekregen en kan beter over de bijbel praten.”

 

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI