Rebekka van Ingen: “Door Jezus kan ik leven in vrijheid.”

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

”Jezus is een voorbeeld van hoe ik in het leven wil staan.” – Onlangs deed de 23-jarige Rebekka van Ingen belijdenis in de Petrakerk in IJmuiden.

”In Barneveld bezocht ik trouw de zondagsschool, de tienerclubs en de catechisatie. Mijn ouders leerden me bidden en lieten door hun aandacht en liefde voor mij en voor andere kinderen iets van de vaderliefde van God zien.

Als kind hield ik ervan om te zingen en was het voor mij vanzelfsprekend dat God daadwerkelijk bestaat, maar ik vond het lang niet altijd leuk om naar de kerk te gaan. Het was op een tienerconferentie in Duitsland, toen ik een jaar of vijftien was, waar ik ontdekte hoe dichtbij God kan komen en hoe waardevol het is om ook persoonlijk met God een relatie te hebben. Ik leerde om mijn gevoel te betrekken bij mijn geloof. Bijvoorbeeld doordat ik God kan zien door de karakters van de lieve mensen om mij heen. Ik voel hem ook heel dichtbij als ik kracht ontvang in nieuwe situaties, of als ik een Bijbeltekst lees of podcast luister die me raakt.

In de jaren hierna had ik ook veel vragen: wat is de kern van geloven? Hoe zit het eigenlijk met geloof en wetenschap? Hoe kan het dat er in de kerk zoveel verschillende interpretaties van de Bijbel bestaan? En hoe weet ik dan dat mijn interpretatie de juiste is? En vooral ook: waarom doen we de dingen zoals we ze doen?

Na de middelbare school volgde ik het Basisjaar op de Evangelische Hogeschool in Amersfoort. Daar vond ik een aantal belangrijke antwoorden. Ik vond het fijn dat ik bepaalde onderwerpen helemaal kon verklaren. Inmiddels ben ik er wel achter gekomen dat veel zaken in de realiteit veel genuanceerder liggen en dat ik op sommige vragen waarschijnlijk nooit een antwoord zal krijgen.

God is zo veelzijdig dat ik mijn leven lang mag ontdekken wie Hij is. Maar wat voor mij als een paal boven water staat, is dat Jezus een voorbeeld is van hoe ik in het leven wil staan. Ik kan veel leren van Zijn geduld met mensen en Zijn nederigheid. Door Jezus kan ik in vrijheid leven: een leven zonder angst en prestatiedruk, omdat ik bij Hem mag zijn wie ik ben. Daarom heb ik met mijn belijdenis ‘ja’ tegen God gezegd.

Ik bid dat God mij vasthoudt, ook wanneer het leven moeilijk zal zijn. Ik bid dat God mij de weg wijst, als ik zelf niet weet welke richting ik op moet gaan. En ik hoop ook samen met mijn vriend Dumain te blijven zoeken naar de antwoorden op onze vragen, en bovenal samen te groeien naar hoe God ons bedoeld heeft. Ik hoop samen met de gemeente van de Petrakerk op te trekken in dit avontuur met God.”

‘Als een liefdeslied is hier mijn leven
een melodie van vreugde en pijn
en ik bid U Heer, dat heel mijn leven
een symfonie voor U mag zijn.’

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI