Cody Gapko: “Ik ga graag naar de kerk.”

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Cody Gakpo is een Nederlands voetballer die sinds de zomer van dit jaar ook in het Nederlands elftal speelt. Het voetbal heeft hij niet van een vreemde want zijn vader, afkomstig uit het Afrikaanse Togo, speelde in het nationale elftal van zijn land.

In een interview in het sportblad Helden vertelt Gakpo dat het geloof in God voor hem ontzettend belangrijk is. Hij is christelijk opgevoed en probeert elke dag in de Bijbel te lezen. Hij bidt dagelijks en gaat graag naar de kerk. Ook leest hij veel boeken over het geloof, want die vindt hij interessant. Zowel bij PSV als bij het Nederlands Elftal heeft hij teamgenoten met wie hij over het geloof spreekt. “We bespreken hoe we passages uit de Bijbel interpreteren die situaties uit ons leven omschrijven. En over geloof praten schept een band als je elkaar nog niet zo goed kent.”

Maar Gakpo wil zijn geloof ook in de praktijk brengen, en er niet alleen maar over spreken. Het is voor hem heel duidelijk dat je er ook daadwerkelijk iets mee moet doen in het leven. “Je moet de mensen om je heen zo goed mogelijk proberen te helpen. Als je andere mensen kunt helpen, of misschien zelfs redden, dan wordt je daar toch zelf ook blij van!”

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI