Petra Hogerhuis: “God is zo groot dat Hij mij compleet hersteld heeft.”

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Petra Hogerhuis vertelt graag over de grootheid van God in haar leven. “Ik zie die grootheid van God in elk facet van mijn leven, in wie ik ben, in wat God voor mij gedaan heeft op fysiek, mentaal en materieel vlak. God heeft zo’n ommekeer in mij gemaakt, de mensen die mij van vroeger kennen, zien hoe groot de verandering is die in mij heeft plaatsgevonden.

Ik kom uit een normaal gezin: vader, moeder en een broertje. Vanaf mijn 15e begon ik met verkeerde mensen om te gaan, ik belandde in de drugswereld en raakte verslaafd aan cocaïne. In 2005 zat ik op mijn dieptepunt. Ik was gescheiden en zag het niet meer zitten. Ik was mijn identiteit kwijt en wist niet meer waar ik voor stond. Het plaatje zag er mooi uit, mijn huis was netjes, ik zorgde voor mijn twee dochters en ik werkte. Maar elke ochtend startte ik de dag met alcohol. Ik leerde een vrouw kennen wier moeder me uitnodigde een keer naar haar kerk te komen. Dat deed ik en daar had ik zo’n diepe ervaring met God. Vanaf dat moment ging ik leren wie Jezus nou eigenlijk is en begon mijn herstel. Ik kwam bij de christelijke opvang terecht en volgde daarna cursussen bevrijdingspastoraat.

God zorgde voor een eigen bedrijfje als kapster. Ik leerde mijn man kennen en de relatie met mijn twee dochters herstelde. Hij maakte alles nieuw. God is zo groot dat Hij mij compleet hersteld heeft. De afschuw die ik voor mezelf had is verdwenen. Als ik vroeger in de spiegel keek, zag ik mijzelf in duizend stukjes, maar nu ben ik heel. Ik ben zó dankbaar voor wat God heeft gedaan en nog steeds doet.

Als jong meisje wilde ik al kapster worden, maar ik was toen nog heel verlegen. Ik ben altijd kapster gebleven, ook toen het zo slecht met mij ging. Door dat werk ben ik altijd in contact geweest met mensen en God heeft mij geleerd om met heel veel verschillende mensen om te gaan. Als kapster leer ik veel vrouwen en jongeren kennen. Regelmatig organiseer ik bij mij thuis een high tea voor een aantal vrouwen en dan kan ik getuigen van wie God is. We nodigen vaak mensen bij ons thuis uit, koken, en kunnen, vanuit de relatie die we zo opbouwen, er voor anderen zijn. Ik heb zoveel meegemaakt dat ik over veel onderwerpen kan spreken, op een ontspannen manier kan getuigen en raad kan geven. Als ik bijvoorbeeld merk dat vergeving een issue is bij iemand, dan kan ik vanuit mijn leven vertellen hoe belangrijk het is om iemand te vergeven. Vergeven is een wilsbesluit, dat je vaak alleen met kracht van God kunt opbrengen. Mensen vinden vaak dat ik straal, zien de rust die ik heb door mijn geloof en gaan vaak anders tegen God aankijken als ik over Hem vertel.

Mijn persoonlijke relatie met God is heel close. In de ochtend lees ik in de Bijbel en schrijf ik dingen op. Door de hele dag heen betrek ik Hem in mijn wandel. Soms was het moeilijk om vanuit verwonding bij Hem te komen, dan zei ik maar een paar woorden: ‘U kent mijn worstelingen en emoties’ en schreef ik gevoelens en gedachten op. Bidden hoeft niet iets krampachtigs te zijn, stilte mag er zijn en ook pijn mag je aanvaarden en vervolgens bij Hem laten.

Het allerbelangrijkst is dat God een hersteller van identiteit is. Veel jongeren die ik spreek, weten niet wie ze zijn in deze maatschappij. God heeft daar een pasklaar antwoord op in de Bijbel. Het Woord is levend en maakt vrij!”

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI