”Bijzonder met 30.000 broeders en zusters te mogen vieren, God te aanbidden, genieten van alles”

‘’Nadat we met Pinksteren een heerlijk weekend met zes tieners uit onze kerken op Pinksterconferentie Opwekking hebben gehad, bleven we een beetje in de festivalsferen.

Met de dakkoffer nog deels vol met kampeerspullen, vertrokken vier dagen na de Pinksterconferentie richting ons inmiddels vertrouwde plek in het Zuid-Engelse Sussex; het Big Church Festival.

In Duinkerken gingen we met drie auto’s over naar Dover en rond 18:00 uur reden we het prachtige landgoed van het Wiston House op. Het voelde vertrouwd aan, het zal de 8e of 9e keer zijn dat we dit tweedaagse muziekfestival bezoeken. 

Spullen uitpakken, plekkie zoeken en avondeten maken. Het is vrijdagavond 24 mei, veel mensen komen aan en bouwen hun kamp op. Zaterdagmorgen rustig opstaan en het terrein verkennen, er zijn altijd weer veranderingen in de opstelling aangebracht, wel handig om te weten als je op tijd voor een optreden wilt zijn.

Rond 12:00 uur beginnen de eerste concerten, zowel op de mainstage als ook op de andere vier podia. Daarnaast staat er ook een mega grote circustent: de Worshiptent. Hier treden voortdurend diverse artiesten op waarbij bekende en onbekende worship liederen worden gezongen, een fijne plek om te zijn.

Ook een favoriete plek bij ons is de ‘achtertuin’ van Wiston House. De grote tuin staat vol met stoelen aan ronde tuintafels met zicht op de Gardenstage waar ook een aansprekend programma opgevoerd wordt. Heerlijk luisteren naar muziek onder het genot van koffie of een high thee met scone.

Tijdens de avond zoeken we onze ‘vaste plek’ bij het mainstage op, waar de avond dan wordt afgesloten met een ‘grote act’. Op zaterdagavond was het Kari Jobe & Cody Carnes en op zondagavond sloot Rend Collective af. Als afsluiter trad Chris Tomlin op. Bij het allerlaatste lied op mainstage vergezelde Martin Smith, Chris Tomlin met de song ‘Gods Great Dancefloor’, en dat werd het! Wat een feest, 7 op de schaal van Richter!

Na de concerten gingen we nog even chillen onder de eventshelter bij de tent en dan met oordoppen de slaapzak in. Maandagochtend rustig afbreken en alles weer naar de auto’s zeulen; het zit er weer op. Wat hebben we weer genoten van de muziek en de mooie omgeving. Bijzonder om met 30.000 broeders en zusters zo te mogen vieren, God te aanbidden, stil te zijn, zingen, genieten van al die mooie mensen.

In 2025 gooit men het roer na 15 jaar om, het wordt een 3-daags i.p.v. 2-daags festival en vindt dan plaats in het laatste weekend van augustus. Misschien tot volgend jaar…?
Meer info over het festival vind je op: www.bigchurchfestival.com’’

Door: Jorijn, Bram, Jantien, Marcel, Tjibbe, Anna, Leonie, Evelyn en Aad

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI