Jeroen van de Coolwijk: “God geeft ons zoveel terug doordat we er voor elkaar mogen zijn.”

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Jeroen van de Coolwijk werkt als teamleider bij Youth for Christ Haarlem. Afgelopen woensdag was hij onder de indruk van zijn groep vrijwilligers en kreeg hij ‘wel ff een brokkie in de keel’.

“Met Youth for Christ doen we heel veel met jeugd. We zien jeugd op de straat en bij verschillende activiteiten. Maar het is ook zo mooi om te zien hoe onze vrijwilligers – jong en oud – een community vormen. Waar de ouderen ook echt de verantwoordelijkheden pakken richting de jongeren toe en andersom.

Voor mij was daar afgelopen woensdag een heel mooi voorbeeld van. Op die dag doen we huiswerkbegeleiding en vooraf lunchen we met elkaar. Achilles had de dagleiding en hij wilde graag weer eens beginnen met een rondje ‘hoe zitten we er vandaag bij’.

Het mooie was dat iedereen er die dag was. Hans, straatevangelist en oud-kernvrijwilliger, was er ook en hij was erg onder de indruk van hoe dicht de groep naar elkaar toe was gegroeid. Maar ook Rob en Anja waren er. Ze naderen beiden de zeventig, maar hebben zo’n goede aansluiting bij de groep. Rob kwam aan het woord en hij was zo onder de indruk van alles wat met elkaar besproken wordt en dat er stukjes uit de Bijbel gedeeld worden. Hoe we elkaar bemoedigen en er gewoon voor elkaar zijn. We durven best veel met elkaar te delen.

Zo gingen we verder het rondje af en toen kwam Anja aan het woord. ‘Ja, weet je wat het is. Jullie zijn gewoon mijn kerk. Ik heb niet veel mensen om mij heen waar ik met mensen over het geloof kan praten. Elke keer op woensdag bespreken wij met elkaar dingen over het geloof en zijn we er voor elkaar. Dat is voor mij kerk-zijn: samen eten, samen met elkaar over de Bijbel praten, discussiëren en er samen zijn voor de kinderen die hier bij de huiswerkbegeleiding komen. Zo op de woensdagmiddag met onze stagiairs, medewerkers en vrijwilligers bij elkaar. Dat voelt voor mij als kerk zijn’.

Ik vond dat heel mooi om te horen. Ik kreeg een brok in mijn keel en was onder de indruk.
Dat is toch tof: dat we er samen mogen zijn voor de kinderen en dat God ons ook zoveel terug geeft doordat we er voor elkaar mogen zijn.”

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI