Ineke: ”Fantastisch als woorden uit de hemel binnen komen en raken!”

”Het was een heel regenachtige donderdagavond, er was zelfs code oranje afgegeven wegens de wind. Maar de kids waren een nachtje uit logeren, dus wij konden eindelijk een keertje uiteten. Zo gezegd, zo gedaan.

In Velsen hadden we een mooi restaurant uitgezocht waar we nog nooit gegeten hadden. Even op avontuur samen. Eric en ik houden erg van verbinding met mensen, lekker kletsen, iedereen is welkom. Dus ja, eenmaal aan tafel met de menukaart voor ons neus, begonnen we als vanzelf te praten met Johan*. Hij zou ons serveren deze avond. Johan vertelde allerlei interessante details over het restaurant en het gebied waar we zaten, hoe het restaurant was ontstaan en hoe hij met zijn familie het restaurant pachtte. Heel interessant!

Toen het eten kwam baden wij kort en zegenden de gesprekken en de ontmoetingen die we zouden hebben deze avond. Er bleek toevallig een oud collega in het restaurant te zijn, tijdens het voorgerecht kwam zij even bij ons aan tafel een wijntje drinken. Jaren geleden werkten wij samen in de zorg. Wij spraken toen veel over het geloof en over Jezus. Zij was op zoek en had een aantal spirituele ervaringen gehad. Ook vanavond spraken we weer even over God en hoe we aankijken tegen dingen in het leven. Eric kreeg een indruk, een woord voor haar deze avond, namelijk dat zij een wegbereider was. En dit is ook zo; ze vertelde echt een pionier te zijn en gaat vaak voorop. Cool!

Na het hoofdgerecht kwam Johan weer terug, of we nog iets wilden als dessert? We kletsten nog even verder. Ik zei: ‘weet je wij zijn gelovig, wij geloven in Jezus. En toen ik net voor jou aan het bidden was, kreeg ik een indruk. Ik geloof dat jij gaat spreken, dat je er voor bent bestemd om een motivational speaker te zijn. Wanneer jij spreekt, dan praat je met passie, je bent aanstekelijk en boeiend!’ Johan zijn ogen werden groot, hij werd geraakt. Hij zei: ‘dat is bijzonder, als dat zo is dan zou dat compleet het tegenovergestelde zijn van wat ik vroeger was; ik kon vroeger helemaal niet vloeiend praten’.

Hierna vertelde ik dat ik een indruk had voor zijn zus. We hadden het eigenlijk niet echt over haar gehad, maar ik kreeg de indruk dat de gave van genezing op haar is en dat zij is geroepen is om genezing en herstel te brengen. Johan vertelde dat zijn zus altijd bezig is met zoeken hoe zij met biologische producten en middelen als mineralen e.d. de gezondheid van mensen kan verbeteren.

Hij was zo geraakt! En wij ook natuurlijk, het is altijd bijzonder als de Heilige Geest beweegt, je mag spreken in iemands leven en je Zijn liefde mag uitdelen.

Johan liep weg, maar kwam weer terug en zei: ‘ik ben het helemaal kwijt, wilden eigenlijk jullie nu wel of niet een dessert?’ Fantastisch als woorden uit de hemel binnen komen en raken!

Dat is het verlangen van Eric en mij. Wanneer er in de Bijbel staat: ‘jaagt boven alles naar de gave van profetie’, dan is ons gebed dat we hierin met z’n allen nog veel meer in gaan wandelen. Dat wij allemaal woorden van leven uitgieten en dorre gebieden weer levend zullen worden, door een aanraking van,- en een ontmoeting met Jezus!”

*Johan is een gefingeerde naam

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI