Huis van Gebed: “Waar beweegt God en waar wil Hij ons naar toe hebben?”

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Toen Arjo Barth en Anne-Lise Schuurman elkaar ontmoetten, ontdekten ze dat ze dezelfde droom en visie voor een Huis van Gebed hadden gekregen. Ze gingen samenwerken en in januari 2020 vond de eerste gebedsbijeenkomst plaats. Met de komst van de coronapandemie werd het gebedswerk beperkt. Op woensdagochtend werd er een gebedsuur gehouden en door de conflicten in de stad vanwege de avondklok, werd er op donderdagavond een online gebedsuur geïntroduceerd.

De lockdowns hadden een grote impact op de verschillende kerkelijke gemeenten en hun voorgangers. Geïnspireerd door een andere voorbidder die bij alle voorgangers langs ging, bezochten Arjo en Anne-Lise hen om hen te bemoedigen en te vragen hoe ze met gebed de betreffende voorganger en zijn/haar kerken konden dienen. “Dat waren echt hele mooie gesprekken. Het was zowel voor de voorganger waar we naar toe gingen, als voor ons waardevol. Het bemoedigde ook andere betrokkenen bij Huis van Gebed om voor de leiders en hun kerken te blijven bidden. Op het moment dat we dit zijn gaan doen waren we eigenlijk opnieuw gestart. We hadden twee speerpunten: het bezoeken van de voorgangers en het organiseren van de Week van Gebed. We hebben gebeden welk moment deze week mocht plaatsvinden en dat werd de week voor de gezamenlijke kerkdienst op 10 oktober 2021.”

Telkens zochten ze: waar beweegt God en waar wil Hij ons naar toe hebben? Arjo: “Voor mij betekent dat achter God aangaan, bidden en vragen. Als we met elkaar gaan bidden, moeten we aan bepaalde dingen denken. We merken dat als het belangrijk is, er vaak andere mensen naar ons toekomen en die gedachten bevestigen.” Anne Lise: ”Bijvoorbeeld bij het thema van de eerste gebedsweek: de Bron. Toen we daar gericht voor baden kregen verschillende mensen iets met de Samaritaanse vrouw in gedachten. Gedachten die bij elkaar aansloten. Als je God vraagt om leiding, zal Hij dat geven. God kan je grote visie geven, maar laat je dan vaak de eerste stap daarvoor zien. Je weet steeds het eerstvolgende en dat is genoeg voor dat moment.

Langzaam maar zeker raakten er meer mensen betrokken bij het Huis van Gebed en gingen zij meebouwen. Mensen die stukjes oppakten in en voor het gebedswerk. Toen hebben we aan die mensen gevraagd of ze met ons mee wilden bouwen in het zogenoemde ‘bouwteam’. Eén voor één zeiden ze ‘ja’.

“Op dit moment werken we met het bouwteam onze missie en waarden uit. De open gebedsuren op woensdagochtend en op donderdagavond zijn inmiddels vaste gebedsritmes, daarnaast geven we de gebedsministry cursus en organiseren we gebedsevenementen. Onze droom is dat Haarlem bekend komt te staan als de biddende stad. Dat je in Zijn huis binnen mag komen, een Huis van Gebed waar je mag ademen.”

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI