Amarins: “Het delen van iemands reis in het geloof vind ik heel bijzonder.”

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

“In het laatste jaar van mijn opleiding,” zegt Amarins, “was ik aan het kijken naar wat ik na mijn opleiding wilde gaan doen. Ik had net mijn stage bij een evenementenorganisatie afgerond en wilde graag daarin verder. Tegelijk was ik enorm gepassioneerd over het vertellen van verhalen. Iets wat ik jarenlang in het contentteam bij World Servants heb gedaan.

Via een evenement raakte ik in gesprek met Hans over Geloven in de Stad. Ik werd enorm enthousiast over het interkerkelijk werken en ben met hem een bakje koffie gaan drinken. Tijdens dat gesprek werd duidelijk dat er een ontzettend mooie uitdaging lag te wachten. Het visieteam van Geloven in de Stad zou heel graag getuigenissen willen delen, om zo het geloof onderling tussen kerken en christenen te versterken. Het delen van iemands reis in hun geloof vind ik heel erg mooi en bijzonder, het kan zowel de verteller als de lezer bemoedigen. Het enige wat ik spannend vond, was dat het een baan op basis van giften is. Moest ik dat gaan doen? Van net afgestudeerde naar zendeling?

Ik ben de MPD-training [Ministry Partner Development] van Agapè en Navigators gaan doen. Wekenlang heb ik Bijbelstudie gedaan en mijn geloof verder ontwikkeld. Aan het eind van de training begonnen de eerste gesprekken met partners die mij wilden ondersteunen. Vanaf het begin ervoer ik hoe God voorzag, partners wilden instappen of zelf naar mij toe kwamen. Binnen korte tijd had ik een kring van gebedspartners en partners die mij financieel ondersteunen.

Het is spannend en kwetsbaar om in afhankelijkheid te leven en tegelijk geeft het een ontzettende rust en ontspanning. Ik ben heel erg dankbaar voor dit werk, voor alle verhalen die ik mag vertellen en voor mensen die ik mag leren kennen. Maar ook voor deze ervaring om God als voorziener te leren kennen.”

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI