Hanna Versteegen: “Het is ook een moment om God te aanbidden.”

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Door een basisschoolmeester die leerlingen uitdaagde in bewegingsvormen op muziek, met dans, kunst en drama ontdekte Hanna Versteegen dat hier haar passie ligt. “Met mijn eindmusical had ik een aantal rollen en dat vond ik fantastisch. Ik snapte niet dat niet iedereen dat had!

Ik ben opzoek gegaan naar lessen. In de kranten en de bibliotheek zocht ik op advertenties en ik ging bij alle posters kijken. Op mijn veertiende kwam er een dramateam in mijn kerk, hier ben ik aan mee gaan doen. Ik was gedreven om ergens bij aan te sluiten en bad waar ik mocht mee doen. Toen ik zestien jaar was ben ik bij een dansgroep in Castricum gegaan. Dat was best ver reizen voor mij, maar het was de tijdsinvestering waard. Ik heb daar zoveel geleerd! Allerlei verschillende dansen, van worship, vlaggen tot streetdance. Ook deden wij in de Evangeliegemeente Castricum veel optredens.

Met onze jeugdgroep in Haarlem organiseerden we ook regelmatig jongerenfeesten. Daar trad ik ook op met danssolo’s. Op een gegeven moment was er een andere dansgroep uit Amsterdam uitgenodigd om op te treden, zij nodigden mij uit om streetdance en R&B-dansles bij hen te volgen. Uiteindelijk trainde ik drie keer per week bij hen, naast mijn fulltimebaan. Ook met hen heb ik veel optredens gedaan.

Op een gegeven moment ben ik hier gestopt. Ik ging trouwen, wilde meer thuis zijn en we kregen twee kinderen. Dat was een goede tijd voor mijn gezin, maar op een gegeven moment kwam ik een advertentie tegen van het theaterweekend. Toen dacht ik: ‘dat lijkt me zo leuk!’, terug naar waar mijn hart ligt. In 2018 was ik daar voor het eerst. Tijdens het theaterweekend van 2022 had ik streetdanceles gedaan als hoofdvak. Toen ik na dit weekend weer thuis kwam en een vriendin vertelde over het weekend, zag ze mijn enthousiasme. Ze vroeg: ‘Als je het zo leuk vindt, waarom begin je dan niet voor jezelf?’ Ze daagde mij uit en ik wilde het gaan doen. Ik heb afgesproken met de docent van het theaterweekend.

De docent deelde over wat erbij komt kijken, deelde haar concept voor ‘We Dance’ en de visie daarachter: dat er in heel Nederland, in elke stad een plek mag komen waar mensen mogen dansen op een plek waar vrijheid is, geen prestatiedruk en vooral plezier. Als ik het zag zitten, was het enige dat nodig was een plek zoeken om vervolgens gewoon te beginnen. Er zijn op dit moment drie We Dance locaties: in Eindhoven, Uden en Velsen. We wisselen ervaringen met elkaar uit en ondersteunen elkaar. Ik werk vier dagen bij het Nederlands Bijbelgenootschap en dit is mijn vijfde werkdag.

Ik was al een tijd aan het bidden, ik wilde zo graag iets gaan doen. Met de vraag van deze vriendin, was het voor mij wel overduidelijk dat dit hetgeen was dat ik mag doen. Ik had alleen niet verwacht dat ik het zelf moest gaan doen en er zelf in moest gaan stappen. Maar sinds ik dat gedaan heb, is het gaan rollen. In de lessen wordt er enthousiast gereageerd en daarin zie ik Gods hand. Stap voor stap professionaliseren we, ontwikkelen we en groeien we. Ik had verwacht dat dit moeilijk zou zijn, maar het is allemaal zo leuk! En God bevestigd heel erg: jij kan dit.

De missie voor de dansschool sprak mij heel erg aan, vooral omdat je met elkaar kan dansen zonder oordeel of prestatiedruk. Je mag je gezegend voelen en met een goed gevoel weer naar huis gaan. Vooral in de dansindustrie is alles enorm competitief. Hier mag je komen zoals je bent, focussen we op je kwaliteiten en gaat het om ons te uiten richting God.”

We Dance wordt geleid door christenen, maar staat open voor mensen die zichzelf niet per se christen noemen of naar de kerk gaan. We Dance Velsen geeft op de maandagavond les in Velserbroek. Je kunt contact opnemen met Hanna via: wedance.velsen@gmail.com of kijk op Instagram voor alle info: wedance_velsen.

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI