Casestudie: Ecouraging City

Encouraging City | Special Made

Tijdens de #IMPACT Activiteitenweek werd er in de wijk verschillende activiteiten gehouden. O.a. creatieve middagen werden onwijs goed bezocht. Veel kinderen en ouders waren enthousiast, waardoor het team gemotiveerd werd om het hele jaar door iets te organiseren. 

Op elke vrijdagmiddag stond de deur open en mochten de kinderen komen. Het begon met een klein groepje, maar al snel was er een groep van veertig kinderen. 

Omdat het huidige gebouw niet langer gehuurd kon worden, kwam de wens voor een nieuw gebouw. Na een lange tijd kwam het pand op de hoek van de Amsterdamstraat vrij. Evelien besloot haar atelierwinkel vanuit winkelcentrum Cronjé naar deze plek te verhuizen en naast de winkel werd een plek gemaakt voor ontspanning, workshops, gezelligheid. 

Nu zijn er de hele week door allerlei activiteiten. De winkel is van dinsdag t/m zaterdag geopend, er is een haak-en brei café, er zijn vrouweninloop ochtenden, workshops en kinderactiviteiten. Evelien: ‘’we merken dat doordat we er gewoon zijn, ontzettend veel van waarde kunnen zijn. Zo is een meisje dat in eerste instantie bij de kinderactiviteiten kwam, nu als vrijwilliger werkzaam in de winkel. Zij is onderdeel geworden van de community en dat doet haar enorm goed. We zien dat op de gezellige activiteiten veel gezinnen die het minder goed hebben afkomen, maar op de professionele workshops komen mensen die het goed hebben. En zij ontfermen zich over elkaar, door bijvoorbeeld het geven van bijles in taal of aardrijkskunde. Ze komen niet alleen voor zichzelf, maar ze brengen ook echt iets. De armere gezinnen brengen bijvoorbeeld weer een hoop gezelligheid of nemen een cake mee. Ze zijn er voor elkaar.’’

Evelien: ‘’onze hoop is dat mensen Gods liefde mogen ervaren door hoe we met elkaar omgaan. We doen activiteiten in woord en in daad. De inloopochtend voor vrouwen is meer een daad, we willen er voor ze zijn. Maar we zijn ook bezig om op zondags iets met meer verdieping te organiseren, dan willen we meer het woord verkondigen. En het leuke is dat je dan kruisbestuiving krijgt, je kan ze van de ene activiteit, voor de andere uitnodigen. We ontvangen ook veel moslimkinderen op de activiteiten, zij genieten van de sfeer, ze voelen zich hier welkom, geaccepteerd zoals ze zijn. En als we een lied over Gods liefde voor jou maken en zingen, doen ze daar graag aan mee.

Uiteraard is onze hoop dat mensen steeds dichterbij God de vader komen en Jezus leren kennen. Dat is onze grootste hoop en drijfveer waarom we dit doen, maar wel door open te staan voor iedereen. We zijn een grote community met plek voor ieder die dat wil. 

Ons geheim? De creativiteit. Daardoor ben je lekker bezig, werk je samen ergens aan, bouw je sneller een band op. Mensen gaan sneller open als ze bezig zijn en creativiteit brengt mensen samen. Op zowel een professionele manier, als op een hele laagdrempelige manier. En dat geeft ons voldoening, het dienen van onze Heer.’’

Lees hier meer casestudies

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI