Bonita: “Liefhebben is het mooiste wat je een ander kan geven.”

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Liefhebben is het mooiste wat je een ander kan geven – Bonita zet haar ervaringen in om anderen te helpen.

Samen met haar vier kinderen en haar toenmalige vriend kwam Bonita enkele jaren geleden vanuit Arnhem naar Haarlem. Door omstandigheden kwam ze met haar kinderen in Velserpoort, een locatie voor gezinsopvang. Dankzij een urgentieverklaring konden ze naar een eigen woning verhuizen en daar hun eigen plek vinden. Ze was er nog niet klaar voor om weer aan het werk te gaan, maar wilde wel graag iets betekenen.

Bonita ging als vrijwilliger aan de slag in de Woord en Daad Kringloopwinkel. Omdat ze de maatschappij graag iets wilde teruggeven, bedacht ze een Sinterklaasactie. De kinderen in Velserpoort ontvingen door deze actie vanuit de winkel en Het Open Huis toch iets voor Sinterklaas. ”Ik wilde iets voor ze doen, dit geeft veel voldoening. Ik hoop dat we deze actie blijven doen.”

Zo leerde ze ook Het Open Huis kennen. Jezus is alles voor Bonita. Ze staat op met het gevoel dat Hij bij haar is en gaat met dat gevoel naar bed. ”Hij heeft mij de kracht gegeven toen ik het moeilijk had. Hij leeft in mij.” Om die reden heeft ze zich laten dopen. ”Een kennis uit Velserpoort had een kerk in Rotterdam gestart. Ik verstond niets van wat ze vertelden, maar het was zo bijzonder: ik mag opnieuw beginnen.”

In Het Open Huis raakte ze in contact met maatschappelijk werkers en hulpverleners. Bonita wilde iets met haar eigen situatie doen en ontdekte door haar vrijwilligerswerk dat ze ook maatschappelijk werker wilde worden. Op deze manier kan ze haar kennis en haar eigen ervaringen doorgeven om er iets positiefs mee te doen. Op dit moment is ze druk bezig met de opleiding. Misschien wil ze daarna wel in Het Open Huis aan de slag, maar ergens anders, waar ze hulp kunnen gebruiken, is ook goed.
”Ik hoop anderen te helpen vanuit mijn eigen ervaring en in gesprekken Jezus te laten zien. Ik wil hen meegeven dat de medemens liefhebben het belangrijkste is.”

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI