Annika van Zwieteren: “Voor de jongeren wil ik een spiegelbeeld van Jezus zijn.”

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Na jarenlang investeren in de jongeren op het speelplein ‘t Asfalt in Velserbroek is dit jaar voor het eerst een Youth Alpha georganiseerd. Stagiaire Annika van Zwieteren ondersteunt het team van Youth for Christ in de organisatie.

”De Youth Alpha is voor mensen die interesse hebben in het geloof of net tot geloof gekomen zijn. Elke avond staat er een bepaald thema centraal. Ook begin je elke avond met samen eten. Jezus deed dit ook vaak met zijn discipelen, dus het is niet gek dat het dan ook een positieve uitwerking heeft.

Het was erg grappig om te zien dat de jongeren, die echt niets te maken wilden hebben met het geloof, wel bleven komen. In het begin keken sommige jongeren ervan op dat we baden voor het eten, maar ook dat werd normaal. Het was mooi om te zien dat er jongeren waren die steeds meer vragen kregen en deze ook stelden. Maar er was ook strijd. Dat hoorde er ook bij en toch bleef het mooi werk, want de jongeren begonnen steeds meer persoonlijke dingen te delen. Sommige jongeren vroegen of we wilden bidden voor bepaalde dingen en de meeste werden ook verhoord.

Sommigen hadden geen kennis van het geloof. Dan is de kans heel groot dat je iets vergeet te vertellen wat voor ons heel logisch is, maar voor hen heel belangrijk. Ondanks dat het maar tien avonden waren, hebben we ontzettend veel zaadjes mogen planten en ze mogen bewateren. Voor de rest is het werk in de handen van God, gelukkig!

Het is de opdracht van de christenen om erop uit te gaan en alle volken te onderwijzen, ze tot Zijn leerlingen te maken en hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest (MatteĆ¼s 28:19). Hier hebben we bovenal Zijn liefde voor nodig. Het is ons doel om dit uit te stralen en hiervan uit te handelen. In de noden die de jongeren hebben, hopen wij ze te helpen om het juiste pad te vinden. Alles mag en niets moet. Hij kan alleen daar te werk gaan waar jij dat toelaat. Een relatie opbouwen met de jongeren is tijdens de Youth Alpha daarom belangrijk. Vertrouwen zorgt ervoor dat ze open zijn over hun noden en verlangens. Zo komen we stapje voor stapje dichterbij, kunnen we meer voor ze betekenen en zien we ze groeien. Dat is zo mooi en waardevol om te zien! Voor de jongeren wil ik een spiegelbeeld van Jezus zijn. Dan is luisteren, met ze in gesprek gaan en ze liefdevol aankijken al genoeg. Die tijd willen we nemen en daarom ontmoeten we hen iedere week.

Inmiddels is de Youth Alpha voorbij en kijk ik er met veel plezier op terug. Wat een mooie avonden waren het! Zelfs als leiding heb ik zoveel mogen leren en ontvangen! Ik hoop en geloof dat er veel moois gaat groeien na de Youth Alpha!”

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI