Arjo en Anne-Lise: “Echte bidders moeten toch alles op orde hebben?”

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Ze voelen zich beiden geen ‘echte bidders’, daar moet je toch gedisciplineerd voor zijn en alles op orde hebben? Toch zijn Anne-Lise en Arjo samen gestart met een Huis van Gebed.

Een paar jaar geleden hadden Anne-Lise en Arjo los van elkaar het verlangen voor een Huis van Gebed, terwijl ze daar beiden helemaal niet mee bezig waren. Anne-Lise: “Tijdens een conferentie waarbij we gingen bidden voor de buurt heeft God mij echt een tekening ‘gegeven,’ het ging zo snel dat ik niet eens kon denken, mijn hand tekende razendsnel een huis met een gebedsruimte, een trainingsruimte, een rustplek en een tuin. Ik wist niet wat me overkwam!”

Arjo: “Ik volgde een bidden-en-vasten-conferentie en had daar het idee dat God tegen me zei dat ik een Huis van Gebed mocht starten, terwijl ik helemaal niet wist wat dat was. Toen we deze ideeën met anderen deelden kwamen we op elkaars pad en zijn we dit gestart. Het bijzondere is dat er in Haarlem al dertig jaar gebeden wordt voor een Huis van Gebed. We voelen echt dat we op de schouders van de christenen in Haarlem staan.”

Het Huis van Gebed is nu elke woensdag in de Amsterdamstraat 59. Het is nu nog klein, mede door de coronacrisis. Maar Anne-Lise en Arjo dromen ervan een uitnodigend Huis van Gebed in het centrum van Haarlem te kunnen openen, waar iedereen 24/7 terecht kan voor lekkere koffie, een goed gesprek en gebed.

Arjo: “Vorige week was hier een vrouw die iets met ons deelde waar we voor konden bidden. Zo bijzonder om te zien dat ze aangeraakt werd. God komt elke keer met genade en vrede. We verlangen er naar dat mensen ingaan op de uitnodiging die God geeft om dicht bij Hem te leven. Want in de ontmoeting met Hem komen we tot rust. Die rust is iets wat alle mensen nodig hebben.”

Anne-Lise: “Wat het Huis van Gebed mij persoonlijk brengt, is dat het mij hoop geeft. Het bemoedigt mij in mijn geloof. Het gaat erom of je beschikbaar wil zijn en wil dienen, dat is genoeg. Ik ben meerdere keren erg ziek geweest en kon alleen maar in een stoel liggen. Ook in die situatie kan God je gebruiken, je kunt altijd voor anderen bidden! Ik ben jarenlang een behoorlijke Martha geweest, maar ik ben aan het opschuiven naar Maria. Bij God mag je gewoon zijn.”

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI