Amber Peschar: “God stuurde haar als bemoediging op mijn pad.”

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

De 24-jarige Amber Peschar is werkzaam als woonzorgmedewerkster in een verzorgingstehuis. Maar ze is ook maatschappelijk betrokken. Zo bekommert zij zich om de voedselverspilling en de afvalscheiding in verzorgingstehuizen. “Als dit goed werkt draagt dit ook bij aan de zorg voor de bewoners.”

Maar als christen heb je vaak het idee er in je eentje (op je werk) voor te staan.
“Niet zo lang geleden bewonderde ik een schilderij in ons verzorgingstehuis. Ik zei tegen de bewoner: ‘Dat schilderij met die bloemen is mooi hè? Al die kleuren zijn zo mooi gemaakt, dat moet wel gemaakt zijn door iemand die heel creatief is. Iemand die het zo tot in de puntjes mooi kan maken!’. ‘Ja, ja dat moet zeker wel,’ zei de bewoner. Daarop zeg ik: ‘En ook als je naar buiten kijkt: al die bloemen, bomen en mensen. Zo bijzonder allemaal, dat moet wel gemaakt zijn door Iemand die heel creatief is’.

En dan begint er een collega mee te praten: ‘Ja dat geloof ik zeker! Dat is gemaakt door de Here God en Hij heeft ook jou en mij gemaakt’.
Even later komt die collega naar mij toe en vraagt of ik ook gelovig ben. ‘Absoluut!’, antwoord ik. ‘Ik vond het zo bijzonder dat je dat zei. Ik zat een tijdje in de put en had het gevoel dat ik de enige was die gelovig was. Ik voelde mij hier heel eenzaam in,’ vertelde ze.

Hierna raakten we in gesprek over dat de Here God ook mensen op je pad kan sturen om je weer te bemoedigen. Niet alleen voor de niet-christenen is dit belangrijk, maar ook voor christenen is het soms belangrijk om dat uit te spreken. Om elkaar hierin te bemoedigen en laten weten dat je niet alleen bent. Ik geloof dat mijn collega en ik met een reden zo met elkaar in gesprek zijn gekomen. Zodat wij beiden mogen weten dat we niet alleen zijn als christen.

Laat dit een bemoediging zijn voor ons allemaal om ons geloof niet voor ons zelf te houden maar de vrijmoedigheid nemen om het te uiten.”

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI