Alexander Prins: “In het dagelijks leven zie ik God ook aan het werk.”

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

De 18-jarige Alexander Prins heeft afgelopen jaar zijn vwo-diploma behaald en vertrekt via Jeugd met een Opdracht voor een half jaar naar Hernnhut in Duitsland.

“Ik heb best wat tijd gestoken in school de afgelopen jaren dus ik had wel eens zin in iets anders. Ik was ook nog niet zeker genoeg over wat ik wilde gaan studeren. Ik heb naar rechten, bestuurskunde en security studies gekeken maar van de meeste werd ik nog niet echt warm. Security studies lijkt me wel heel leuk, maar toen had ik al het idee om met Jeugd met een Opdracht mee te gaan. Mijn vader heeft dit vroeger ook gedaan, hij heeft daar veel geleerd over het geloof en het klonk wel als iets avontuurlijks. Ik vind het geloof iets nuttigs om mee bezig te zijn, ik ben er sowieso elke dag mee bezig. Ik zie het zo dat je al je tijd van God gekregen hebt, dus vind ik het niet erg om een half jaar daarvan te besteden aan meer leren over het geloof en om de meningen van andere mensen te horen. De eerste maanden bestaan uit een lecturefase in Hernnhut in Duitsland, dan krijgen we lessen over het geloof. We wonen dan in een oud landhuis.  De laatste maanden zijn een outreachfase, dat je door handelingen je geloof laat zien. Er zijn drie tracks waar je naar toe gezonden kunt worden: het Midden-Oosten, Zuidoost-Azië en Centraal Oost-Europa. Ik weet nog niet waar ik naar toe ga.

Ik verwacht van het komende half jaar dat ik veel zal leren over het geloof en dat ik bijzondere dingen zal meemaken in de outreachfase. En ook dat ik God aan het werk zal zien. Ik zie in het dagelijks leven in kleine dingen God ook wel aan het werk, dat iets op een bepaalde manier loopt en dat je achteraf denkt dat is een gebedsverhoring geweest. Het zal vreemd zijn om zo lang van huis te zijn en dat je daar nog niemand kent. Het is een grote sprong in iets onbekends. Maar dat mag je ook doen vanuit vertrouwen op God. Ik doe dit voor mijn geloof, dan mag ik er ook op vertrouwen dat ik beschermd word en dat het uiteindelijk wel goed komt!”

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI