Alida van Veelen: “Hoe gaat God ons na de Week van Gebed verrassen?”

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Van 3 tot 9 oktober werd de Week van Gebed gehouden, met als kers op de taart op zondag 10 oktober de gezamenlijke kerkdienst. Hoe kijkt medeorganisator Alida van Veelen hier op terug?

‘’Een uur alleen in de stille kerk, maakt je meer aandachtig dan wanneer je thuis de verbinding zoekt met God. Na 67 jaar heb ik zelf de moed gevonden om languit voor het kruis te gaan liggen in volledige overgave aan Jezus. De hele week heb ik op mijn oortjes het lied vol overgave Thank You, gezongen door zangeres Honor Hunter van Jesus Army, afgeluisterd.

So many times,
You reached out to me,
But I turned my back
‘Cause I didn’t think you had what I need.

And now you’re everything,
You’re everything to me.
And I can’t be without you God,
You’re everything.

Tijdens een uur midden in de nacht hebben vier mannen samen gebeden. Een van hen realiseerde zich op dat moment in de stille kerkzaal dat ze met z’n vijven waren: God was er bij!

Een vrouw getuigde dat tijdens de ochtendviering met Lectio Divina en het uur van gebed erna God haar heeft losgemaakt van de zware last die zij droeg van zorgelijke toestanden in haar omgeving. Ze voelde zich helemaal licht en bevrijd; ze was zo blij.

Ik kijk uit naar hoe de Week van Gebed ‘in’ de Fonteinkerk ‘voor’ de Fonteinkerk zal uitwerken. Hoe gaat God ons hiermee verrassen, daar kijk ik naar uit. Ik hoop dat we met een redelijke regelmaat deze vorm van gebed met alle kerken kunnen voortzetten en blijven bidden voor de stad.’’

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI