Ahmad: “De mensen in Haarlem zijn vriendelijk”

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Ahmad vindt dat hij het goed getroffen heeft in Haarlem. “Er wonen hier aardige mensen. Ze zijn vriendelijk en behulpzaam en vooral ook positief.” Ahmad is meegekomen naar het voetbalveld van HFC Kennemerland om zijn landgenoten aan te moedigen. Hij geniet er zichtbaar van om even uit de sleur van het dagelijkse leven in de Koepel te zijn. De vrijdagavonden werden georganiseerd door de coördinatiegroep Kerk en Vluchtelingen.


“Het moeilijkste van hier zijn is dat we niets kunnen doen. Werken zit ons Syriërs in het bloed. We komen laat uit bed. We kijken tv en wandelen wat door de stad. Dat is het. We piekeren veel over onze familie. Niet iedereen heeft genoeg geld om met de hele familie te vluchten. Ik heb pas rust als mijn zus en broer veilig zijn.”

Gratis kleren

“Ik was wel verbaasd toen ik zag dat ik in een gevangenis moest gaan wonen. Ik had andere verwachtingen. Maar we hebben ergere dingen meegemaakt onderweg. De mensen maken deze plek leefbaar, een lach doet al heel veel. Ik kreeg direct na aankomst gratis kleren aangeboden. Dat vond ik moeilijk. Het tast mijn eer aan dat ik alles moet krijgen. Het heeft een maand geduurd voor ik kleding durfde te pakken.”

“Het heeft een maand geduurd voor ik kleding durfde te pakken.”

“Grote dromen heb ik niet meer. Ik wil leven, als ieder ander, met alle rechten en plichten die daarbij horen. In ons land moeten we voor dat basisrecht vechten, maar hier zijn ze geborgd. Mijn geloof maakt dat ik geduld kan opbrengen. God geeft mij hoop.”

Foto: Jan H. Vonk

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI