Pasen, het feest van een nieuw begin

Elk jaar vieren we Pasen. Voor velen betekent het simpelweg een lang weekend, een gelegenheid voor een gezellige brunch met vrienden en familie.
Maar voor christenen wereldwijd is Pasen veel meer dan dat; het is het feest van een nieuw begin. Met Pasen vieren zij de opstanding van Jezus uit de dood. Iets wat ze met heel hun hart geloven, hoe ongelooflijk het voor anderen ook mag lijken.

Eeuwenlang heeft de opstanding tot discussie geleid. Is het echt gebeurd? Was Jezus dood of slechts schijndood? Er zijn talloze geschriften die zowel de opstanding bevestigen als ontkennen, en het laatste woord lijkt nog niet gezegd.

Maar hoe kan het dat zoveel mensen, van diverse achtergronden, van alle rangen en standen, zo sterk geloven in de opstanding? In de Bijbel staat er een tekst die zegt dat dezelfde kracht die Jezus uit de dood heeft opgewekt in de gelovigen leeft. In gewoon Nederlands zou je kunnen zeggen dat die kracht ervoor zorgt dat iedere gelovige een nieuw begin kan krijgen.

Op internet en in allerlei tv-programma’s komen talloze verhalen voorbij van mensen die geraakt zijn door de opstandingskracht van Jezus en daardoor een nieuwe start maakten. Een paar jaar geleden raakte mij als voorbeeld het verhaal van Mary Alluca, toen te gast bij Andries Knevel. Ze was van jarenlange drugsverslaving bevrijd. Haar ervaring, haar verhaal, was voor haar het bewijs van Gods opstandingskracht.

Zo zijn er verhalen van mensen die in eenzaamheid, somberheid, verdriet, gebroken relaties een nieuw begin meemaakten. Niet alle verhalen zijn sensationeel, maar ze zijn wel betekenisvol.

Ben jij benieuwd, zou je meer willen weten over Pasen? Kom dan komende zondag naar een van de vele Paasvieringen in de stad. Kijk op gelovenindestad.nl/kerken voor een kerk in jouw buurt en ontdek opnieuw Pasen, het feest van een nieuw begin.

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI