Outreach Wilhelminakerk naar Letland

[column width=”1/2″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

De Wilhelminakerk organiseert voor de zeventiende keer een outreach naar hun partnergemeente  Madona in Letland.

Sjors Ouderkerken, evangelisatieouderling, vertelt hierover: ”Tijdens deze outreach gaan we dit jaar opnieuw met een groep mensen uit onze gemeente daar naartoe. We delen dan voedselpakketten en kledingbonnen uit aan de allerarmsten. Het doel is om op een heel concrete manier Jezus’ liefde handen en voeten te geven en licht te brengen in de toch al lange en donkere winters voor deze mensen.

Dit gebeurt in samenwerking met mensen uit onze partnergemeente in de regio Madona en het iets verderop gelegen Ergli. De samenwerking met deze gemeente in Letland is in 2005 ontstaan. Binnen de zendingscommissie was er een verlangen ontstaan om iets concreets op te zetten vanuit onze eigen gemeente.

Dit jaar gaan we met een groep van elf enthousiaste mensen uit onze gemeente naar Letland. Zij betalen zelf de reis- en verblijfskosten. Voor de voedselpakketten en de kledingbonnen zamelen we geld in binnen onze eigen gemeente en ons netwerk. Dit jaar hebben we een bedrag van € 12.500 nodig.

We hebben onder andere een uitdagende sponsoractie gedaan. Dit jaar was dat een Wielerthon. Robert Gjaltema en ik  hebben op zaterdag 5 november zo vaak mogelijk ‘De Acht van Knetemann’ gefietst. Dit is een rondje in de vorm van een 8 waarbij we het Kopje van Bloemendaal steeds van beide kanten beklommen. Het was een mooie dag met een opbrengst van €2.800,-.
Hiermee zijn we echter nog niet bij ons streefbedrag en vragen we iedereen die kan en wil, bij te dragen aan deze mooie zendingsreis. Hartelijk dank!”

Benieuwd naar wat er gebeurt op zo’n zendingsreis? Lees hier de getuigenis van Robert.

[/column]

[column width=”1/2″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI