Opwekking 2023: Maar wij zien Jezus

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Van 26 t/m 29 mei 2023 organiseert Stichting Opwekking voor de 53ste keer de Pinksterconferentie.
Dit jaar is het thema Maar wij zien Jezus. De conferentie vindt plaats op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen.

Het thema is te vinden in de brief aan de Hebreeën 2:9 (HSV), waarin verwezen wordt naar het feit dat Jezus ons is voorgegaan in het plan dat God voor ons heeft. Hoewel wij in ons eigen leven en in de wereld om ons heen nog de gebrokenheid zien die het gevolg is van de zondeval, mogen wij onze ogen richten op Hem die met heerlijkheid en eer gekroond is. Als wij Jezus zien, krijgen wij een zuiver perspectief op het leven, de ander en onszelf.

Wij zien de onrust en onzekerheid om ons heen – en wat dit doet met ons zelf: hoe ook wij angstig kunnen worden en bezorgd, of overtuigd van ons eigen gelijk en star in onze mening. Tegelijk weten wij dat alles in Gods hand is, en dat wij veilig zijn. Maar hoe scherp zien wij dat nog? De schrijver van de Hebreeënbrief stelt dan: te midden van alles, ondanks alles en dwars dóór alles heen zien wij Jezus. Vanuit focus op Hem kunnen wij leven met vertrouwen, in het hier en nu en richting de toekomst. Een leven in aanbidding en overgave maakt dat wij Hem gaan kennen zoals Hij is, scherper zien, en kunnen dienen in een wereld die Jezus nodig heeft.

Maar wij zien Jezus omdat vanuit Hem het hier en nu reliëf krijgt en kleur.
Maar wij zien Jezus omdat ons perspectief op de eeuwigheid maakt dat wij ons altijd veilig weten.
Maar wij zien Jezus omdat we altijd gaan lijken op dat wat we het meeste zien.

Het thema loopt als rode draad door alle programma’s heen. Naast het hoofdprogramma voor volwassenen, zijn dat ook programma’s speciaal voor kinderen, tieners en jongeren en voor mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsstoornis.

Klik hier voor informatie over het themabeeld.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI