Opnieuw Oekraïense Alphacursus

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

De voorbereidingen voor een nieuwe Alphacursus voor Oekraïners zijn in volle gang. Deze start op vrijdagavond 8 september Er is echter deze keer extra ondersteuning nodig om deze Alpha volledig te kunnen organiseren, want we verwachten weer veel Oekraïense vluchtelingen te verwelkomen op de nieuwe locatie: wijkcentrum De Fjord (bij de Levende Woord Gemeente) in Haarlem.

Iedereen is welkom tijdens het gebedsmoment om 17.15 uur op de deze locatie. Maar je kunt ook op andere ondersteunen.
De kosten voor de cursus bedragen € 1.200. Een gift aan Geloven in de Stad – rekening NL 48 INGB 0655 098 550 – onder een vermelding van ‘gift Alphacursus UA‘ zal ons goed doen. Omdat Geloven in de Stad een ANBI-stichting is zijn giften aftrekbaar voor de belastingen.
Maar je kunt ook je bijdrage leveren door het bereiden van de maaltijden. We zoeken nog vrijwilligers die een maaltijd voor zo’n 15 tot 20 mensen kunnen koken. Je kunt je hier daarvoor rechtstreeks aanmelden.

Graag nemen we je ook me in de reeds afgelopen Alphacursus voor Oekraïners. Deze werd in de ochtend gegeven.
Met dank aan Present Haarlem, Geloven in de Stad en Encouraging City mochten wij (Vita en Svetlana) in het gebouw van BarNabas (tegenover de Amsterdamse Poort) overdag starten met de Alphacursus voor Oekraïense vluchtelingen.
Voor de lunch werd er door vele verschillende vrijwilligers gekookt. De mensen die erbij waren, zijn aangenaam verrast door de verschillende warme lunchgerechten. Het is gebruikelijk in Oostblok-landen om met de lunch een warme maaltijd te hebben.
De eerste keer hadden we vijf mensen. Elke keer was er een vaste kern met een steeds wisselend gezelschap. De vaste groep groeide uit tot ongeveer tien mensen en twee extra leiders (Olja en Vladimir). De Alphacursus is door in totaal 21 mensen bezocht. Wij zijn dankbaar voor elke zaadje van Gods woord die wij mochten zaaien in de harten van deze mensen.
In mei mochten we als groep het Corrie ten Boomhuis bezoeken. Dit was een hele fijne ervaring voor de deelnemers.
Begin juni was er een ingekort Alpha-weekend. Tijdens de oproep om het gebed van bekering samen te bidden hebben zeker vijf mensen een keuze gemaakt. In de laatste bijeenkomst hebben we het over de waterdoop gehad. Hier hebben zeven mensen de wens uitgesproken om gedoopt te worden. Op dit moment ontmoeten we om de twee weken de deelnemers voor Bijbelstudie en het beantwoorden van vragen.

We merken dat de deelnemers zijn geraakt door de boodschap en dat God een bijzonder werk in hun harten aan het verrichten is.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI