Op reis!

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

De hele maand oktober is traditiegetrouw ook christelijke kinderboekenmaand. Het thema van de 25e editie is Op reis! Dat thema sluit aan bij het thema van de algemene Kinderboekenweek Reis mee!

Op reis gaan doe je niet een-twee-drie. Het begint met het kiezen van een bestemming. Soms best lastig. En met de voorbereiding. Wat neem ik mee? Hoe kom ik daar? Met de fiets, of met de trein of misschien wel met het vliegtuig? En ook niet onbelangrijk, wie gaat er mee?

Op reis gaan is best spannend want je weet nooit precies wat je tegenkomt. Maar dat maakt het ook leuk. Want op reis gaan betekent nieuwe dingen ervaren. Ook in de Bijbel vinden we verhalen over reizen. Denk aan de reizen van Paulus of aan Mozes. Die laatste leidde de reis van het volk Israël vanuit Egypte naar het beloofde land.

Speciaal voor de christelijke kinderboekenmaand worden er weer drie actieboeken uitgegeven die bij het thema passen.
Voor de onderbouw is er het prentenboek Met Muisje Gijs op wereldreis, voor de middenbouw is er het leesboek Op wereldreis, scouts in actie en voor de bovenbouw het leesboek Plan B.
Ook wordt er door Oké4Kids weer een cd gemaakt met het themalied Op reis! en 14 andere liedjes.

Voor scholen zijn er verschillende voorstellingen te boeken die aansluiten bij het thema. Een overkoepelend thema zou kunnen zijn Jezus wil jouw Gids zijn, wil jij Hem ook volgen? Jezus ging immers met de leerlingen op reis en zij ontdekken de grootste schatten, namelijk de lessen die zij van jezus hebben geleerd. Enkele voorbeelden hiervan zijn de storm op het meer (God is bij ons), de wonderbaarlijke broodvermenigvuldiging (God zorgt voor ons), de Samaritaanse vrouw (God maakt alles nieuw) en de Romeinse hoofdman (God vindt ons waardevol).

Kijk voor meer informatie op de website christelijke boeken en/of loop ook eens langs bij de Bijbel-In.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI