Mooie geloofsvideo’s om in (kerst)coronatijd te delen

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Kerst is dit jaar anders dan anders. Het is vanwege alle beperkingen door het coronavirus moeilijk geworden om samen kerst te vieren. Ook is er vanuit het kabinet op aangedrongen de diensten rondom Kerst zoveel mogelijk online te houden. Dat maakt dat er meer dan ooit behoefte is om met elkaar verbonden te zijn.

Er is een mooi video gemaakt om breed te delen met familie, collega’s, vrienden en buren, juist nu we anderen niet kunnen uitnodigen.
Het verhaal van Jezus is immers niet alleen iets uit lang vervlogen tijden, het het had ook zomaar op dit moment – midden in de lockdown – kunnen zijn. Toen God in Jezus verscheen in deze wereld, zag je niet meer dan een zwangere vrouw. Het kan je zomaar ontgaan. Tegelijk worden allerlei mensen erdoor geraakt: herders en wijzen, doeners en denkers. Voor de liefde van God is niemand te dom of te slim, geen mens te goed of te slecht.
De video is hier te bekijken.

Alpha Nederland heeft ook een aantal korte adventsvideo’s gemaakt. Die zorgen ervoor dat we met alle betovering, stress en enorme ophef rondom kerst niet uit het oog verliezen waar het eigenlijk om gaat. In de serie wordt aan de hand van de drie geschenken van de wijzen – goud, wierook en mirre – het kerstverhaal uitgelegd.
De eerste video gaat om het verhaal waar het echt om draait. De tweede video gaat over de relatie die ons in de diepste kern van ons wezen raakt.  De derde video gaat over het kostbaarste geschenk dat Hij gaf aan zijn kinderen. De vierde video komt binnenkort beschikbaar.
De video’s zijn vooral bedoeld om niet-christenen uit te nodigen voor een online-kerstdienst.

Op deze website kan je meer lezen waarom Kerst belangrijk is voor christenen en wat erover in de Bijbel staat geschreven.

Wist je trouwens dat 40% van de wereldbevolking nog nooit van het Kerst heeft gehoord? (info: MissieNederland) En dat is heel jammer, want Kerst is veelbelovend. De geboorte van Jezus is de start van een veel groter verhaal. Een verhaal vol liefde en hoop.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI