Magnify 90 & Exodus 90 gebedsprogramma’s

Door te bidden kloppen wij aan, door te vasten verkrijgen wij, door barmhartigheid ontvangen wij. – kerkvader Petrus Chrysologus (5e-eeuw)

We zitten op dit moment in het midden van de Veertigdagentijd, de periode voor Pasen. Veel christenen vasten ook in deze periode op enigerlei wijze.

Magnify 90 en Exodus 90 zijn programma’s waarbij je 90 dagen vast van verschillende dingen met als doel: je nog meer op God richten. Pijlers hierbij zijn zelfbeheersing en gebed.

Negentig dagen geen sociale media, seculiere muziek en snacks. “Als ik God echt op één wil zetten, moet ik wel veel laten. Maar door zoveel te laten, ervaar ik veel rust. Je hebt steeds minder behoefte om sociale media te checken  en je hoeft niet de hele dag over eten na te denken.  Je wordt vaak geleid door het leven en alles wat er maar van je wordt verwacht. Deze periode is weer een beetje teruggaan naar de basis zoals God het bedoeld heeft,” aldus een deelnemer.

Magnify 90 is het programma voor vrouwen, Exodus 90 het programma voor mannen. Voor gezinnen bestaat het programma Cana 90.
In die periode onthouden de deelnemers zich dus van verschillende dingen. Denk hierbij aan het vermijden van onnodig schermgebruik, minimaal televisiekijken, niet meer gamen en geen alcohol nuttigen. Maar ook alleen naar muziek luisteren en boeken lezen die je dichter bij God brengen. Verder mag je tussen de drie maaltijden geen tussendoortjes eten, laat je toetjes staan en zijn de maaltijden op twee dagen simpel en vegetarisch. Vrouwen onthouden zich een paar keer per week van make-up. Op financieel gebied beperk je je uitgaven en geef je geld aan behoeftige mensen. Voor het fysieke element zorg je voor voldoend nachtrust en sport je drie keer per week.

Tegenover de zaken waar de deelnemers zich van onthouden staan een dagelijkse stille tijd van een uur en elke dag een ochtend- en een avondgebed. Op zondag mag je in één discipline relaxen.

Magnify 90 en Exodus 90 starten veelal 90 dagen vóór Pasen. Maar je kunt op deze manier ook toeleven naar een ander christelijk feest als Pinksteren of Kerst. Het is aan te bevelen om het programma samen met anderen te doen.
De programma’s komen oorspronkelijk uit Amerika, maar krijgen steeds meer vaste voet in Europa, en ook ons land.
Cana 90 roept ouders op om lief te hebben en offers te brengen in hun eigen huis. Zo kan een gezin meer worden wat God oproept te zijn: een gemeenschap van leven en liefde. Sta Jezus toe in je het huwelijk en je gezin water in wijn te veranderen.

Klik hier om een artikel van een deelneemster in het Nederlands Dagblad te lezen en hier voor meer informatie over Magnify 90.

 

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI