Live bij de EO op radio NPO5

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Zaterdagavond 8 februari mocht de IJmuidense zangeres Petra Brussee bij de EO op radio NPO5 live vier nummers van haar debuut-cd Eerst(e) Liefde ten gehore brengen. Best spannend als je voor het eerst op de radio bent, live nog wel en dan ook nog live mag zingen. Gelukkig werd ze hierbij ondersteund door de backing vocals Jos en Mattanja. Tussen de nummers en andere items door mocht Petra aan de hand van enkele vragen ook iets delen over haar gezin, haar geloof, haar vrijwilligerswerk en natuurlijk over de cd zelf.

‘Het was zo gaaf dat ik met mijn nummers nu een breder publiek mocht bereiken,’ zegt Petra. ‘Ik hoop dat er luisteraars zijn die door mijn teksten zijn geraakt.’ Dat laatste gold zeker voor de presentatrice van het programma. Na het laatst gezongen nummer De Binnenkamer zei ze: ‘Die kwam binnen, die ontroerde me heel diep. Ik ben Jezus en ik kom naast je staan.’
En dat is precies één van de verlangens van Petra: met haar liedjes en zang een getuige zijn, niet alleen in de studio, ook in haar gemeente en in haar eigen omgeving.

De cd is ook een start om haar ambitie en verlangen meer bekend te maken: zich inzetten voor het ondersteunen van kerkdiensten met zang en aanbidding. Daarom zet Petra zich ook in bij WorshipChurch. ‘We zien uit naar nieuwe dingen die God op ons pad brengt. Laten we de naam van God door heel het land verspreiden.’ Met WorshipChurch On The Move trekken ze maandelijks door het land om worshipdiensten te verzorgen. ‘Zo leiden wij overal mensen door aanbidding en een korte overdenking naar een ontmoeting met God, onze liefdevolle Vader, met Jezus, de Bruidegom-Koning en met de Heilige Geest.’

Haar “project” is in de zomer van 2018 geboren. Met een fantastisch team (band en vrijwilligers) is vervolgens toegewerkt naar 9 februari 2019. Die avond vond in haar thuisgemeente Shelter-Haarlem een aanbiddingsavond plaats waarin tevens de liedjes van de cd zijn opgenomen.
De titel van haar debuutalbum is Eerst(e) Liefde. ‘In mijn reis als aanbidder heb ik ontdekt dat er een fundament van liefde nodig is als je God gaat aanbidden. Liefde is de basis, het fundament, dus Eerst Liefde. Maar ik had ook het verlangen om een liefdesuiting te brengen aan God, mijn Eerste Liefde.’
Het album is een mix van zelf geschreven liedjes, covers en vertalingen.

Petra heeft haar debuut-cd vervolgens naar verschillende radiozenders gestuurd. Daarop belde de EO op of ze in het programma EO Live wat nummers wilde komen zingen. Tijd technisch is het dan lastig om met een band langs te komen, dus werd er met een orkestband gezongen. Daarbij miste ze wel de ondersteuning van een clicktrack of een metronoom. Maar vooraf had Petra veel gebeden voor een goede live radio-uitzending. In aanloop naar zaterdag had ze ook veel last van haar keel en oren. ‘Ik heb de cd voor God gemaakt en had er daarom vertrouwen in dat Hij voor een goed verloop van de uitzending zou zorgen. En de voorbidders om mij heen hebben vooral voor mijn stemrust gebeden.’

Tijdens de uitzending wordt Petra ook gevraagd naar haar vrijwilligerswerk. ‘Dat is zingen, veel en vaak. Voor mij is dat de plek waar ik word gestretcht, de plaats waar ik leer en waar ik groei.’ Leren en groeien doe je als je onbekende situaties opzoekt, als je uit je comfortzone treedt. Dus zet ze zich graag in bij het ondersteunen van veel verschillende (kerk)diensten met zang en aanbidding.

Vrouw, moeder, leerkracht en kind van God. Zo introduceert Petra zichzelf. Ze is getrouwd met Jeroen, heeft twee kinderen en is dus lid van Shelter-Haarlem. Daar is ze co-leader van het worshipteam en daarnaast zingt mee in een verschillende muziekgroepen die de aanbidding in andere kerken ondersteunen. In de tijd die resteert staat Petra als leerkracht (twee dagen per week) in Haarlem voor de klas of is ze er voor haar gezin.

Wil je de uitzending nog eens beluisteren, klik dan hier. Petra is op drie momenten in de uitzending te horen: vanaf minuut 52:42, vervolgens vanaf 1:05:47 en ten slotte vanaf 1:34:30.
Van haar mooiste nummer In de Binnenkamer is hier ook de live-opname te zien.

Ben je geraakt door de muziek en/of de bediening van Petra, wil je haar cd aanschaffen of wil je haar ondersteunen, neem dan via e-mail contact met haar op.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI